CITAT (brittmarie @ 19-07-2005, 18:07)

Inget godis men väldigt gott
Rabarber-Coleslaw
1 stor rabarber stjälk
300 g vitkål, strimlad
1 tsk salt
1 påse Santa Maria Sauce Mix Mango&Chili
2 dl crème fraiche
1 dl lättmajonnäs
Skala rabarbern och skär tunna slantar.
Blanda rabarber och strimlad vitkål.
Strö salt över och låt dra i ca 10 minuter. Häll av eventuell vätska
Blanda crème fraiche, majonnäs och såsmix.
Rör ner rabarber och kål.
Och här kommer ett recept från Scan som är lite mer godisaktigt.
Flamberad rabarber med hallon- och kesellaglass
300 g spröda rabarberstjälkar
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör
4 msk Rom alt Cointreau eller Whisky
Hallon och kesellaglass
225 g frysta hallon
250 g kesella vanilj
Gör så här
Mixa frysta hallon och kesella i en matberedare eller mixer.
Ställ kallt.
Skär rabarbern i mindre bitar.
Smält socker i en gjutjärnspanna, eller annat med tjock botten
Lägg i rabarberbitarna och sjud dem mjuka.
Lyft upp och lägg dem i en eldfast form med 5 cm höga kanter.
Vispa ner smör i stekpannan och slå blandningen över rabarbern.
Värm romen.
Häll den över rabarbern och tänd på.
Servera den brinnande rabarbern med hallon- och kesellaglass..
Hej Britt-Marie
Jag måste säga att coleslawreceptet är suveränt gott
Nu får jag låta rababern på kolonin vila och dra näring till nästa år.
Tack så mycket för ett suveränt recept som passar till allt grillat
Hälsningar Stefan