Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > rabarbergodis?, rabarberrecept önskas
          Ammari
          Inlägg 13-07-2005, 19:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 97
          Medlem sedan:
          19-09-2003
          Medlem nr: 2 333



          Nån som har smarriga rabarberrecept? Vi har några plantor som visserligen inte, i år efter gallring, givit särskilt stora rabarber men ändå! Hörde nån som gjort rabarbergodis... nån som vet något recept på det? Det lät gott! smile.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          brittmarie
          Inlägg 19-07-2005, 17:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 305
          Medlem sedan:
          20-08-2004
          Medlem nr: 4 339



          Inget godis men väldigt gott

          Rabarber-Coleslaw

          1 stor rabarber stjälk
          300 g vitkål, strimlad
          1 tsk salt
          1 påse Santa Maria Sauce Mix Mango&Chili
          2 dl crème fraiche
          1 dl lättmajonnäs

          Skala rabarbern och skär tunna slantar.
          Blanda rabarber och strimlad vitkål.
          Strö salt över och låt dra i ca 10 minuter. Häll av eventuell vätska
          Blanda crème fraiche, majonnäs och såsmix.
          Rör ner rabarber och kål.


          Och här kommer ett recept från Scan som är lite mer godisaktigt.

          Flamberad rabarber med hallon- och kesellaglass

          300 g spröda rabarberstjälkar
          1 dl strösocker
          1 tsk vaniljsocker
          2 msk smör
          4 msk Rom alt Cointreau eller Whisky
          Hallon och kesellaglass
          225 g frysta hallon
          250 g kesella vanilj


          Gör så här
          Mixa frysta hallon och kesella i en matberedare eller mixer.
          Ställ kallt.
          Skär rabarbern i mindre bitar.
          Smält socker i en gjutjärnspanna, eller annat med tjock botten
          Lägg i rabarberbitarna och sjud dem mjuka.
          Lyft upp och lägg dem i en eldfast form med 5 cm höga kanter.
          Vispa ner smör i stekpannan och slå blandningen över rabarbern.
          Värm romen.
          Häll den över rabarbern och tänd på.
          Servera den brinnande rabarbern med hallon- och kesellaglass..


          --------------------
          " Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
           
          Citera
          tetafan
          Inlägg 20-07-2007, 16:32
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 19
          Medlem sedan:
          11-04-2007
          Medlem nr: 9 741



          CITAT (brittmarie @ 19-07-2005, 18:07) *
          Inget godis men väldigt gott

          Rabarber-Coleslaw

          1 stor rabarber stjälk
          300 g vitkål, strimlad
          1 tsk salt
          1 påse Santa Maria Sauce Mix Mango&Chili
          2 dl crème fraiche
          1 dl lättmajonnäs

          Skala rabarbern och skär tunna slantar.
          Blanda rabarber och strimlad vitkål.
          Strö salt över och låt dra i ca 10 minuter. Häll av eventuell vätska
          Blanda crème fraiche, majonnäs och såsmix.
          Rör ner rabarber och kål.
          Och här kommer ett recept från Scan som är lite mer godisaktigt.

          Flamberad rabarber med hallon- och kesellaglass

          300 g spröda rabarberstjälkar
          1 dl strösocker
          1 tsk vaniljsocker
          2 msk smör
          4 msk Rom alt Cointreau eller Whisky
          Hallon och kesellaglass
          225 g frysta hallon
          250 g kesella vanilj
          Gör så här
          Mixa frysta hallon och kesella i en matberedare eller mixer.
          Ställ kallt.
          Skär rabarbern i mindre bitar.
          Smält socker i en gjutjärnspanna, eller annat med tjock botten
          Lägg i rabarberbitarna och sjud dem mjuka.
          Lyft upp och lägg dem i en eldfast form med 5 cm höga kanter.
          Vispa ner smör i stekpannan och slå blandningen över rabarbern.
          Värm romen.
          Häll den över rabarbern och tänd på.
          Servera den brinnande rabarbern med hallon- och kesellaglass..


          Hej Britt-Marie

          Jag måste säga att coleslawreceptet är suveränt gott tummenupp.gif
          Nu får jag låta rababern på kolonin vila och dra näring till nästa år.
          Tack så mycket för ett suveränt recept som passar till allt grillat

          Hälsningar Stefan
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Ammari   rabarbergodis?   13-07-2005, 19:54
          astrid.m.s   Inte "godis" men en en lättsam och god p...   14-07-2005, 13:22
          Ammari   Åh, den låter ju helt himmelsk. Måste testas. Ta...   14-07-2005, 21:17
          forsta   På DN hittade jag detta recept på rabarbermuffins:...   15-07-2005, 11:54
          Ina   Recept på rabarberfromage!! :)   15-07-2005, 13:26
          elleave   RABARBERKAKA FRÅN HEDEN 1 st Ägg 125 gram Margar...   16-07-2005, 00:17
          Zarah P   Rabarberkompott är hemskt gott, och jordgubbs-och-...   17-07-2005, 18:36
          Castea   MJUK RABARBERKAKA 3 ägg 2 dl strösocker 50 g smör...   19-07-2005, 10:27
          anna_rispan   Inget godis men väldigt gott Rabarber-Coleslaw 1...   04-05-2007, 07:32
          elleave   *Lyfter upp!*   03-05-2007, 20:10
          Bessie   Rabarberkompott smaksatt med färsk ingefära, serve...   13-05-2007, 13:19
          ktw   Detta var väldigt gott även utan mandeln (och då b...   13-05-2007, 15:30
          myskmadra   Rabarber med marängtäcke. Jag blev bjuden på sådan...   08-06-2007, 12:18
          Tosan   Rabarberpaj En rabarberpaj som tar lite tid att gö...   10-06-2007, 09:19
          Rapchic   jordgubb och rabarberkräm är gott vet dock ej hur ...   11-06-2007, 19:00
          annelito   Jag brukar göra en rabarbersmulpaj som är superenk...   12-06-2007, 15:01
          Blomtess   I jordgubssaft!! Finns ingen godare saft ä...   20-06-2007, 08:36
          Tosan   Gjorde jättegod saft idag :D Rabarber och jordgu...   20-06-2007, 13:54
          Eva-Helene   Rabarberkola har jag smakat och det var gott! ...   09-07-2007, 17:23
          Mollis   Man borde kunna göra en chutney, jag har inte prov...   10-07-2007, 11:26
          Mollis   Hittade ett rabarberchutney-recept, kan nog va jät...   10-07-2007, 11:44
          ingelaha   Den här kakan är en absolut favorit!! Mvh ...   15-07-2007, 15:18
          *Ulrica*   Jag har smakat torkad rabarber en gång. Skiva i 1-...   15-07-2007, 17:53
          EKLO   Gammal tradition på jordfattiga delar av västkuste...   16-08-2007, 14:21


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 06:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon