Håller med om att man inte ska överdriva riskerna, men helt klart ökar sjukdomstrycket mot våra husdjur, speciellt de industriella uppfödningarna kan snabbt sprida smitta till många djur och stora områden. Billiga transporter och enormt ökade långfrakter hjälper till. Höns, kor och grisar är, om jag förstått saken rätt, väsentligt mycket sjukare nu än på exempelvis 1970/80-talet - åtminstone om man talar om sjukdomar som kan skada oss människor. Campylobakter, coli-bakterier, Yersinia, Salmonella, de har alltid funnits, men det nya är väl exempelvis att den EHEC-bakterie som det talas om är en ny och mer aggressiv variant. Tog bland annat livet av några barn i Norge för något år sedan. De hade ätit speke-korv om jag minns rätt.
Snart har vi väl dvärgbandmasken här så vi kan glömma att plocka blåbär, hallon och lingon och äta utan att koka dem först...*mutter*...djursmugglare borde få bo i fängelse oftare än idag. (Händer väl aldrig att hundsmugglare får fängelse etc, om det inte handlar om att de undanhållit skatt...:/ )
--------------------
zon2.5
|