Hej Vilket intressant diskussion det blev. Jag tycker att det är viktigt att vara medveten om riskerna med tarmbakterier. Det kanske är sant att det är farligare att åka bil men inte kan man väl strunta i andra risker därför? Nu vet vi ju var ehec-bakterien finns, vi vet hur den smittar och vi vet hur sjuk man kan bli. Då MÅSTE vi väl använda den kunskapen och vara lite försiktiga i vår hantering av färsk kogödsel? Det verkar som om vi har glömt av det mest basala, det som man verkade veta bättre förr, att man ska tvätta händerna och skölja grönsakerna. Förr åt man förresten mest kokta grönsaker. Sallad och sånt är historiskt sett ganska nymodigt. Förr städades det oftare och mera noggrannt trots avsaknad av moderna hjälpmedel. Men så var också infektionsjukdomar den vanligaste dödsorsaken bland folk (och kanske fä). Nu dör vi ju som sagt i trafiken istället. Vi har globalt sett oerhörd hög levnadsstandard, vi är välvaccinerade, välnärda och friska och glömmer lätt av varför vi måste tvätta händerna och städa.
Men måttfullhet är väl också en dygd? Överdrift i all form undanbedes...
/p
Redigerat av Dito Verde: 24-03-2009, 22:56
|