Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Svarta vinbär, recept önskas!
          Olivia
          Inlägg 31-07-2007, 10:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 92
          Medlem sedan:
          26-05-2003
          Medlem nr: 1 522



          Har massor av svarta vinbär, men vet inte vad jag ska göra med dem... Gele äter vi inte, och saft har jag gjort så jag tror det räcker mer eller mindre hela vintern. Någon som har några bra tips?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Charlotta
          Inlägg 11-08-2007, 22:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 36
          Medlem sedan:
          13-04-2004
          Medlem nr: 3 245



          Har inte provat den här själv, men har receptet i boken "Två systrars söta", som jag för övrigt kan rekommendera för massor av andra supersmarriga recept.


          Svartvinbärstryffelpaj

          Chokladpajdeg
          3 dl vetemjöl
          150 g rumsvarmt smör/margarin
          2 msk florsocker
          3 msk kakao
          1 äggula
          2 tsk iskallt vatten

          Tryffelkräm
          1 1/2 dl svarta vinbär, färska eller frysta
          2 dl vispgrädde
          300 g hackad mjölkchoklad
          75 g rumsvarmt smör

          vinbär och vinbärsblad till dekoration

          Börja med att göra pajskalet. Nyp ihop mjöl och smör i en bunke så att smöret fördelas fint. Blanda ner florsocker och kakao och tillsätt sedan äggula och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt degen vila i minst 30 minuter i kylskåp. Degen går även att göra i matberedare. Kör då först mjöl och iskallt smör till en smulig massa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och kör till en fast deg.

          Sätt ugnen på 200 grader.

          Smörj en pajform, ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Kavla ut pajdegen tunt, 2-3 mm, och klä pajformen. Nagga pajskalet lätt med en gaffel och låt stå kallt i ytterligare 30 minuter. Grädda sedan i ca 10 minuter.

          Låt pajskalet svalna och gör under tiden tryffelkrämen. Mixa vinbären så släta som möjligt i matberedare eller med mixerstav. Koka upp vinbärspurén med vispgrädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad har smält och tillsätt sedan smöret i små klickar. Blanda till en jämn massa och häll fyllningen i pajskalet. Låt svalna och sedan stelna i kylskåpet över natten.

          Dekorera gärna med vinbär och vinbärsblad inför servering.


          --------------------
          "Knowledge is knowing that a tomato is a fruit...
          Wisdom is knowing not to put it in a fruit salad"
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 20:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon