Syltkaka ugn 175 grader gräddningstid 30+10 minuter Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. 2ägg Blanda försiktigt ner smör och sist mjöl. 3dl strösocker Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten och 2 tsk vaniljsocker grädda i 30 minuter. 75g smält smör el margarin 2,5dl vetemjöl Rör under tiden ihop smör, socker och havregryn till havrefräset.
1-1,5dl sylt, t.ex. körsbär, sv.vinbär, lingon Ta ut kakan, bred sylten ovanpå den och strö sedan över havre- fräset. Grädda ytterligare 10 minuter. Havrefräs: Lossa kakan från kanterna och låt svalna. 50g smält smör 2dl havregryn Kan serveras som efterrätt med glass eller grädde. 1msk strösocker
--------------------
Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi) cancer.gif
|