CITAT (Dito Verde @ 31-07-2007, 18:09)

Hej
Hirams svarta vinbärssylt är inte dum. Jag gör dubbel sats varje år och det går åt. Inte så populär bland barn förstås. Bäst till havregrynsgröt tycker jag.
Till ca 3 liter:
2 liter Svarta vinbär
1 liter vatten
2 kg socker
Skölj ev bären och repa dem. Lägg dem i en gryta. Häll på vattnet. Koka bären i 15 min. Ta grytan från värmen och rör i sockret.
Rör länge......länge....tills det börjar svalna. Häll sylten på rena varma burkar. Det är viktigt att röra länge så att bären fyller sig och inte flyter upp i sylten.
Inget konserveringsmedel behövs eftersom sockermängden är så stor.
Hälsningar
Peggy
Tack Peggy! Hirams svartavinbärssylt brukade vara min favvissylt förr. Nu har jag återigen svartavinbär men hade tappat bort mitt recept. Det här var roligt. Nu kan jag göra min sylt igen

Det är ingen barnsylt, nej, men den är väldigt god i alla andra sammanhang. På mackan med philadelphiaost under (i stället för margarin), en tesked i en brunsås förhöjer smaken. Med mera, med mera. Det blir en ganska fast sylt som håller hur länge som helst.