Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Svarta vinbär, recept önskas!
          Olivia
          Inlägg 31-07-2007, 10:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 92
          Medlem sedan:
          26-05-2003
          Medlem nr: 1 522



          Har massor av svarta vinbär, men vet inte vad jag ska göra med dem... Gele äter vi inte, och saft har jag gjort så jag tror det räcker mer eller mindre hela vintern. Någon som har några bra tips?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Dito Verde
          Inlägg 31-07-2007, 17:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 696
          Medlem sedan:
          20-07-2007
          Medlem nr: 11 610



          Hej
          Hirams svarta vinbärssylt är inte dum. Jag gör dubbel sats varje år och det går åt. Inte så populär bland barn förstås. Bäst till havregrynsgröt tycker jag.

          Till ca 3 liter:
          2 liter Svarta vinbär
          1 liter vatten
          2 kg socker

          Skölj ev bären och repa dem. Lägg dem i en gryta. Häll på vattnet. Koka bären i 15 min. Ta grytan från värmen och rör i sockret.
          Rör länge......länge....tills det börjar svalna. Häll sylten på rena varma burkar. Det är viktigt att röra länge så att bären fyller sig och inte flyter upp i sylten.

          Inget konserveringsmedel behövs eftersom sockermängden är så stor.

          Hälsningar
          Peggy
           
          Citera
          Bee
          Inlägg 15-08-2007, 10:42
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 496
          Medlem sedan:
          27-01-2006
          Medlem nr: 7 002



          CITAT (Dito Verde @ 31-07-2007, 18:09) *
          Hej
          Hirams svarta vinbärssylt är inte dum. Jag gör dubbel sats varje år och det går åt. Inte så populär bland barn förstås. Bäst till havregrynsgröt tycker jag.

          Till ca 3 liter:
          2 liter Svarta vinbär
          1 liter vatten
          2 kg socker

          Skölj ev bären och repa dem. Lägg dem i en gryta. Häll på vattnet. Koka bären i 15 min. Ta grytan från värmen och rör i sockret.
          Rör länge......länge....tills det börjar svalna. Häll sylten på rena varma burkar. Det är viktigt att röra länge så att bären fyller sig och inte flyter upp i sylten.

          Inget konserveringsmedel behövs eftersom sockermängden är så stor.

          Hälsningar
          Peggy


          Tack Peggy! Hirams svartavinbärssylt brukade vara min favvissylt förr. Nu har jag återigen svartavinbär men hade tappat bort mitt recept. Det här var roligt. Nu kan jag göra min sylt igen smile.gif

          Det är ingen barnsylt, nej, men den är väldigt god i alla andra sammanhang. På mackan med philadelphiaost under (i stället för margarin), en tesked i en brunsås förhöjer smaken. Med mera, med mera. Det blir en ganska fast sylt som håller hur länge som helst.


          --------------------
          Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 15:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon