Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Persikosylt, passa på när de är billiga
          netaave
          Inlägg 07-09-2004, 10:42
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Persikosylt

          1 kg färska persikor
          8 dl socker
          saften av 2 små citroner
          1/4 fl certo

          Välj mogna frukter med vackra skal.
          Lägg persikorna någon minut i hett vatten tills skalen går lätt att dra av.

          Dela frukterna, ta bort kärnorna, skär i stora bitar.

          Häll sockret och citronsaften i en syltgryta. Lägg i persikobitarna. Hetta upp långsamt. Rör om försiktigt.

          Koka sedan kraftigt i 2 minuter tills sockret är helt smält.

          Ta grytan från värmen och rör ner certon.

          Ös upp sylten på varma rena burkar och tillslut. Går även att frysa.

          Gott till våfflor och som marmelad.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 07-09-2004, 12:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (ciczi @ 07-09-2004, 12:49)
          En fråga netaave, vad är certo?

          persikosylt låter smaskens!

          mvh Ciczi

          Certo är flytande pektin (mogna persikor innehåller inte så mycket pektin). Alternativ är "syltsocker" eller att blanda i någon pektinrik frukt, ev plommonkärnor som innehåller pektin.
           
          Citera
          Johan.S
          Inlägg 27-08-2007, 18:20
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 97
          Medlem sedan:
          17-09-2003
          Medlem nr: 2 322



          CITAT (KURT @ 07-09-2004, 13:07) *
          Certo är flytande pektin (mogna persikor innehåller inte så mycket pektin). Alternativ är "syltsocker" eller att blanda i någon pektinrik frukt, ev plommonkärnor som innehåller pektin.
          Hej!
          Att använda plommonkärnor som förtjockningsmedel har jag läst om tidigare (det står bland annat att läsa i vissa upplagor av boken HemKonservering).
          Såvitt jag förstår bör man även ha i lite citronsyra (eller pressad citron) för att plommonkärnornas pektin skall verka.
          Dock har jag ännu inte hittat några uppgifter om hur många plommonkärnor som är lämpligt för en viss mängd sylt.

          Man kan läsa följande i boken HemKonservering, upplaga 20, under rubriken Plommonsylt.
          "Om så önskas, kan en del av kärnorna stötas sönder, mandlarna tas ur och hackas fint och tillsättas den färdigkokta sylten"

          Det vore intressant att veta mer om detta ämne.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 20:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon