Dessa är goda! Jag silar inte ifrån kryddorna, utan dom får vara kvar. Hållbara till minst nästa skörd. Gott till stek och även till köttbullar med sås.
Syltade gröna tomater
1 kg Små gröna tomater Lagen: 3 dl vatten 1 1/2 dl 24%-ig ättika 4 dl vit sirap 2 bitar hel kanel 2 bitar muskotblomma 6 hela kryddnejlikor
Skölj tomaterna och ta bort blomfästet. Pricka eller rulla tomaterna över ett rivjärn. Förväll tomaterna i 5 minuter i kokande vatten. Lägg dem på väl rengjorda burkar. Koka upp samtliga ingredienser till lagen. Häll den varma lagen på tomaterna. Låt stå 3 dygn. Koka upp lagen ytterligare en gång. Sila bort kryddorna och häll lagen på tomaterna. Förslut och förvara kallt.
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson 
|