Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gröna tomater, farliga att äta?
          Wilmer
          Inlägg 04-09-2007, 20:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Jag har alltid gjort syltade gröna tomater etc. av de tomater som inte hinner mogna. Men nu börjar jag undra om det kan vara farligt att äta gröna tomater, av samma anledning som man inte ska äta gröna potatisar. (Det där ämnet jag inte minns namnet på).

          Någon som vet något?

          Wilma


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Wilmer
          Inlägg 04-09-2007, 20:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Nu ger jag mig in på djupare vatten. Är det inte så att solaninet bildas när potatisen växer/förvaras ljust och sättet vi ser det på är att potatisen blir grön. Men det gröna i sig är ofarligt klorofyll, det fungerar dock som en "indikator".

          Minns jag rätt?

          WIlma


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 15:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon