Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gröna tomater, farliga att äta?
          Wilmer
          Inlägg 04-09-2007, 20:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Jag har alltid gjort syltade gröna tomater etc. av de tomater som inte hinner mogna. Men nu börjar jag undra om det kan vara farligt att äta gröna tomater, av samma anledning som man inte ska äta gröna potatisar. (Det där ämnet jag inte minns namnet på).

          Någon som vet något?

          Wilma


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Wilmer
          Inlägg 04-09-2007, 20:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Nu ger jag mig in på djupare vatten. Är det inte så att solaninet bildas när potatisen växer/förvaras ljust och sättet vi ser det på är att potatisen blir grön. Men det gröna i sig är ofarligt klorofyll, det fungerar dock som en "indikator".

          Minns jag rätt?

          WIlma


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Margith
          Inlägg 04-09-2007, 20:47
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          CITAT (Wilmer @ 04-09-2007, 21:34) *
          Nu ger jag mig in på djupare vatten. Är det inte så att solaninet bildas när potatisen växer/förvaras ljust och sättet vi ser det på är att potatisen blir grön. Men det gröna i sig är ofarligt klorofyll, det fungerar dock som en "indikator".

          Minns jag rätt?

          WIlma


          Ja, så har jag fått lära mig det. Det är alltså därför som det inte räcker att skära bort det gröna på potatisen, utan hela potatisen ska kastas.
          Men att tomater skulle innehålla solanin har jag då aldrig hört.
          Eftersom det är ljuset som orsakar solaninet i potatisen borde ju, rimligtvis, röda tomater vara klart mycket mer giftiga än gröna g.gif

          Fortsätt att äta syltade tomater, det har jag gjort i snart 50 år och jag mår alldeles utmärkt fortfarande!


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 04:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon