Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Omogna tomater, Kan man göra nåt med dem?
          Magdis
          Inlägg 04-09-2007, 16:14
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Har plockat in några tomatstackare som varken hunnit bli tillräckligt stora eller mogna innan frosten tog plantan. De är små och gröna alltså. Finns det nåt att göra av såna eller är det bara att kasta?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Inga från Närke
          Inlägg 09-09-2007, 19:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          STEKTA GRÖNA TOMATER FÖR 2 PERSONER

          CA 300 GRAM PASTA
          2 TILL 4 ST GRÖNA TOMATER
          1 DL VETEMJÖL
          1 TSK SALT
          1 KRM SVARTPEPPAR
          3 MSK GRÄDDE
          1 DL STRÖBRÖD
          1 PÅSE RIVEN PARMESAN
          CA 3 DL OLJA TILL FRITERING
          2 ST VITLÖKSKLYFTOR
          EVENT. KAJENNPEPPAR

          KOKA PASTAN ENLIGT ANVISNINGARNA PÅ PAKETET.
          SKÖLJ OCH SKÄR TOMATERNA I CENTIMETER TJOCKA SKIVOR. BLANDA MJÖL, SALT OCH SVART-
          PEPPAR PÅ EN TALLRIK. VISPA ÄGGET OCH GRÄDDEN I EN ANNAN SKÅL OCH BLANDA STRÖBRÖD
          OCH PARMESAN PÅ EN TREDJE TALLRIK.
          VÄND TOMATERNA FÖRST I MJÖLET, DÄREFTER I ÄGGSMETEN OCH SIST I OSTBRÖDET. TRYCK
          TILL SÅ ATT PANERINGEN FASTNAR OCH LÅT TOMATERNA VILA PÅ EN BRÄDA.
          HETTA UPP OLJAN SAKTA I EN GRYTA ELLER LÅG PANNA CA 180 GRADER (PROVA MED ETT VITT
          BRÖD OCH DET SKA FÅ FÄRG OCH BLI KNAPRIGT PÅ 1 MINUT). SKALA OCH KROSSA VITLÖKEN
          LÄTT OCH FRITERA DEN SVAGT BRUN. DEN FÅR INTE BRÄNNAS DÅ BLIR OLJAN BITTER I SMAKEN.
          TA UPP VITLÖKEN. FORTSÄTT ATT FRITERA NÅGRA TOMATSKIVOR I TAGET, VÄND DEM SÅ ATT DE
          BLIR FINT GYLLENBRUNA PÅ BÅDA SIDOR. SMAKSÄTT DEN NYKOKTA PASTAN MED 1 MSK AV DEN
          VITLÖKSSMAKANDE OLJAN SOM INTE FÅR VARA BRÄND. KRYDDA MED GROVMALEN SVARTPEPPAR
          OCH EV. EN NYPA KAJENNPEPPAR. SERVERA GENAST.


          MORMORS LÖK OCH TOMATSALLAD Prova till söndagssteken

          1,5 KG GRÖNA SMÅ TOMATER
          1,5 KG GUL LÖK

          SALTLAG: 3 LITER VATTEN
          2,5 DL SALT
          0,5 SL SOCKER
          ÄTTIKSLAG 3 DL ÄTTIKSPRIT
          4,5 DL VATTEN
          1 KG STRÖSOCKER
          8 TILL 10 ST KRYDDNEJLIKOR
          3 TSK FLYTANDE ATAMON KONSERVERINGMEDEL

          SKÖLJ O. SKÄR TOMATERNA I 4-6 KLYFTOR. SKALA OCH FINSKIVA LÖKEN. BLANDA SALTLAGEN
          KALL I ETT RYMLIGT KÄRL. RÖR SÅ ATT DEN LÖSER SIG OCH LÄGG SEDAN I LÖKEN OCH TOMATER
          LÅT DEM DRA I 3-4 TIMMAR. SLÅ SEDAN AV LAGEN OCH LÅT GRÖNSAKERNA RINNA AV. BLANDA
          ÄTTIKSLAGEN UTAN KONSERVERINGSMEDLET I EN GRYTA OCH KOKA UPP DEN. LÄGG I GRÖN-
          SAKERNA OCH LÅT DEM SJUDA I CA 5 MIN. TA SEDAN GRYTAN AV VÄRMEN, SKUMMA YTAN VÄL
          OCH TILLSÄTT KONSERVERINGSMEDLET.
          FYLL SALLADEN PÅ VÄL RENGJORDA GLASBURKAR OCH FÖRSLUT GENAST MED LOCK.
          FÖRVARA I KYLEN.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 12:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon