STEKTA GRÖNA TOMATER FÖR 2 PERSONER
CA 300 GRAM PASTA 2 TILL 4 ST GRÖNA TOMATER 1 DL VETEMJÖL 1 TSK SALT 1 KRM SVARTPEPPAR 3 MSK GRÄDDE 1 DL STRÖBRÖD 1 PÅSE RIVEN PARMESAN CA 3 DL OLJA TILL FRITERING 2 ST VITLÖKSKLYFTOR EVENT. KAJENNPEPPAR
KOKA PASTAN ENLIGT ANVISNINGARNA PÅ PAKETET. SKÖLJ OCH SKÄR TOMATERNA I CENTIMETER TJOCKA SKIVOR. BLANDA MJÖL, SALT OCH SVART- PEPPAR PÅ EN TALLRIK. VISPA ÄGGET OCH GRÄDDEN I EN ANNAN SKÅL OCH BLANDA STRÖBRÖD OCH PARMESAN PÅ EN TREDJE TALLRIK. VÄND TOMATERNA FÖRST I MJÖLET, DÄREFTER I ÄGGSMETEN OCH SIST I OSTBRÖDET. TRYCK TILL SÅ ATT PANERINGEN FASTNAR OCH LÅT TOMATERNA VILA PÅ EN BRÄDA. HETTA UPP OLJAN SAKTA I EN GRYTA ELLER LÅG PANNA CA 180 GRADER (PROVA MED ETT VITT BRÖD OCH DET SKA FÅ FÄRG OCH BLI KNAPRIGT PÅ 1 MINUT). SKALA OCH KROSSA VITLÖKEN LÄTT OCH FRITERA DEN SVAGT BRUN. DEN FÅR INTE BRÄNNAS DÅ BLIR OLJAN BITTER I SMAKEN. TA UPP VITLÖKEN. FORTSÄTT ATT FRITERA NÅGRA TOMATSKIVOR I TAGET, VÄND DEM SÅ ATT DE BLIR FINT GYLLENBRUNA PÅ BÅDA SIDOR. SMAKSÄTT DEN NYKOKTA PASTAN MED 1 MSK AV DEN VITLÖKSSMAKANDE OLJAN SOM INTE FÅR VARA BRÄND. KRYDDA MED GROVMALEN SVARTPEPPAR OCH EV. EN NYPA KAJENNPEPPAR. SERVERA GENAST.
MORMORS LÖK OCH TOMATSALLAD Prova till söndagssteken
1,5 KG GRÖNA SMÅ TOMATER 1,5 KG GUL LÖK
SALTLAG: 3 LITER VATTEN 2,5 DL SALT 0,5 SL SOCKER ÄTTIKSLAG 3 DL ÄTTIKSPRIT 4,5 DL VATTEN 1 KG STRÖSOCKER 8 TILL 10 ST KRYDDNEJLIKOR 3 TSK FLYTANDE ATAMON KONSERVERINGMEDEL
SKÖLJ O. SKÄR TOMATERNA I 4-6 KLYFTOR. SKALA OCH FINSKIVA LÖKEN. BLANDA SALTLAGEN KALL I ETT RYMLIGT KÄRL. RÖR SÅ ATT DEN LÖSER SIG OCH LÄGG SEDAN I LÖKEN OCH TOMATER LÅT DEM DRA I 3-4 TIMMAR. SLÅ SEDAN AV LAGEN OCH LÅT GRÖNSAKERNA RINNA AV. BLANDA ÄTTIKSLAGEN UTAN KONSERVERINGSMEDLET I EN GRYTA OCH KOKA UPP DEN. LÄGG I GRÖN- SAKERNA OCH LÅT DEM SJUDA I CA 5 MIN. TA SEDAN GRYTAN AV VÄRMEN, SKUMMA YTAN VÄL OCH TILLSÄTT KONSERVERINGSMEDLET. FYLL SALLADEN PÅ VÄL RENGJORDA GLASBURKAR OCH FÖRSLUT GENAST MED LOCK. FÖRVARA I KYLEN.
--------------------
skriver Inga från Närke i zon 3-4
|