Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad äter ni på nyårsafton
          benganz
          Inlägg 29-12-2003, 00:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 102
          Medlem sedan:
          03-11-2003
          Medlem nr: 2 523



          Jag och min sambo skall:
          äta oxfilé med KarlJohan sås (kokt på äkta grädde) potatisgratäng med äkta grädde och vitlök, och dicka bärs.....Det kan bli lite grönsallad oxå,
          och någon billig skumpa vid 24 slaget då är ialla fall smaklökarna ur funktion. (kan även bli en bärs för den skummar ju oxå)
          Funderar även på gratinerad hummer.
          Någon som vet hur det tillagas????
          GOD FORSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET TILL ER ALLA

          biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif


          --------------------
          Skjut inte upp till morgondagen, det din mamma kan göra idag
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 31-12-2003, 10:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Här kommer receptet på honungskakan som prisades av Archestratos även kallad gastronomins fader (han levde på 300-talet f.kr).

          Kakan räcker till ca 6 personer.

          Attisk honungskaka

          450g grekisk färskost (Myzithra) eller keso
          3msk honung
          saft från 2 citroner
          4 ägg
          1 msk apelsinblomsvatten (till nöds vanligt vatten)
          1 tsk mald kanel eller 12 finhackade färska myntablad
          ev. ett förgräddat pajskal ca 23cm i diameter.

          1. Blanda ost/keso med honung, citronsaft, ägg och apelsinblomsvatten så att blandningen blir helt jämn (använd gärna mixer eller matberedare).

          2. Tillsätt kanel eller myntablad beroende på vilken smak man önskar och blanda.

          3. Häll blandningen direkt i en form (ex. suffleform) eller i ett färdiggräddat pajskal.

          4. Grädda kakan i 30 min i 160 grader eller tills osten/keson har höjt sig och börjat få färg. Kakan bör serveras varm.


          Själv tänker jag använda keso till min kaka och jag kommer att hälla smeten i ett vanligt pajskal och servera med lite exotiska frukter.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          benganz   Vad äter ni på nyårsafton   29-12-2003, 00:26
          Monica M zon 4   Nästan samma meny här hos oss! Fast det får bl...   29-12-2003, 08:05
          Ewa L   Jag har alltid haft kalkon, hasselbackspotatis och...   29-12-2003, 08:17
          pa kalmar   Vi hade tänkt oss oxfile och hasselbackspotatis. C...   29-12-2003, 09:30
          Mariann   Vi äter alltid Oriental...   29-12-2003, 09:50
          Hannele   Vid midnatt smälter vi te...   29-12-2003, 12:27
          maudan   Ingen aning vad det bli...   29-12-2003, 14:57
          Micke   Här blir det vår egen traditionella meny: förrätt ...   29-12-2003, 15:11
          birgitek   Här blir det ostron, hummer och massor med Cava...   29-12-2003, 18:10
          Inga från Närke   Hej Vad vi skall äta vet jag inte ännu. vågar inte...   29-12-2003, 18:33
          Hannele   Förra året köpte vi underbar Felix matte   Inget bestäm ännu men det blir säkert gott, det or...   29-12-2003, 19:52
          Åsa, mälardalen zon 2   Jag äter hos mina föräldrar så jag får väl se vad ...   29-12-2003, 20:32
          Betty   Vi äter "det gamla vanliga..." på nyårsa...   29-12-2003, 22:12
          sanna   Vi ska ha kalas för en massa människor och kommer ...   29-12-2003, 23:55
          zaaritha   Vi ska äta fläskfile m chutneysås o klyftpotatis m...   30-12-2003, 01:23
          Nanna   Brukar nog inte äta något särskilt till nyår... Pi...   30-12-2003, 10:58
          Elizabeth   Åsa, kan man få receptet på honugskakan, tack. Ble...   30-12-2003, 23:32
          estet   Vi äter räkcocktail till förrätt. Varmrätt blir ka...   31-12-2003, 12:59
          vickeva   Hej snälla Bengan och tack så mycker för bilderna...   31-12-2003, 13:17
          Cilla   Vi har ingen fast tradition för nyårsaftonskvällen...   01-01-2004, 16:17
          Hannele   http://www.alltomtradgard.se/forum/albums/full/179...   01-01-2004, 16:32


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 07:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon