Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad äter ni på nyårsafton
          benganz
          Inlägg 29-12-2003, 00:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 102
          Medlem sedan:
          03-11-2003
          Medlem nr: 2 523



          Jag och min sambo skall:
          äta oxfilé med KarlJohan sås (kokt på äkta grädde) potatisgratäng med äkta grädde och vitlök, och dicka bärs.....Det kan bli lite grönsallad oxå,
          och någon billig skumpa vid 24 slaget då är ialla fall smaklökarna ur funktion. (kan även bli en bärs för den skummar ju oxå)
          Funderar även på gratinerad hummer.
          Någon som vet hur det tillagas????
          GOD FORSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET TILL ER ALLA

          biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif


          --------------------
          Skjut inte upp till morgondagen, det din mamma kan göra idag
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          vickeva
          Inlägg 31-12-2003, 13:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 429
          Medlem sedan:
          14-10-2003
          Medlem nr: 2 441



          Hej snälla Bengan och tack så mycker för bilderna!!
          Själva är vi bortbjudna i kväll och har ingen aning om vad det blir. Dock hittade jag ett gammalt hummerrecept som är helt underbart! Rekommenderas!!

          Ett riktigt gott nytt år på er allihop!!!
          (Bengan, glöm inte att tala om hur mycket pengar jag är skyldig ochvar jag ska sätta in dem!!!)


          Gratinerad hummer

          Ingredienser
          (för 4)
          2 kokta humrar à 400-500 g (frysta går bra)
          100 g färska champinjoner
          2 msk konjak
          1/2-1 dl riven schweizerost
          Till mornaysås:
          1+1 msk smör
          1 msk mjöl
          3 dl vispgrädde
          2 äggulor
          1/2 dl riven schweizerost
          1/2 krm nymalen vitpeppar
          1/2 tsk salt

          Tillredning
          1. Dela humrarna med en kraftig kniv. Börja mitt uppe på skölden och skär framåt genom huvudet. Vänd och skär bakåt genom stjärten som ska ligga rakt utmed brädan. Se till att stjärt och skölddelarna hänger ihop till halvor.

          2. Plocka bort den skalliknande magsäcken som sitter längst framtill i varje halva. Tag ut allt hummerkött ur stjärt, leder och klor. Klorna går lättast att knäcka med en nötknäppare. Låt skalhalvorna torka upp och ner.

          3. Skär allt hummerkött i ca 1 cm stora bitar. Skölj och skär champinjonerna i lika stora bitar. Koka ihop champinjonerna med konjak tills all vätska kokat in. Låt hummerköttet "ånga" med under lock ett par minuter på slutet.

          4. Koka mornaysåsen: fräs 1 msk smör tillsammans med 1 msk mjöl utan att det får färg. Späd med grädden under uppkok och vispning, koka 5 minuter. Tag kastrullen från värmen och vispa i äggulor, osten samt ca 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar.

          5. Lägg en strimma av sås i botten på varje skalhalva. Fördela därpå hummerkött och champinjonblandningen. Täck slutligen med den resterande såsen och strö över riven ost. Så här långt kan man förbereda en eller ett par timmar i förväg.

          6. Sätt ugnen på 275 °C och gratinera humrarna 8-10 minuter och tills de fått vacker färg. Servera en skalhalva per person omgående efter gratineringen.


          --------------------
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          benganz   Vad äter ni på nyårsafton   29-12-2003, 00:26
          Monica M zon 4   Nästan samma meny här hos oss! Fast det får bl...   29-12-2003, 08:05
          Ewa L   Jag har alltid haft kalkon, hasselbackspotatis och...   29-12-2003, 08:17
          pa kalmar   Vi hade tänkt oss oxfile och hasselbackspotatis. C...   29-12-2003, 09:30
          Mariann   Vi äter alltid Oriental...   29-12-2003, 09:50
          Hannele   Vid midnatt smälter vi te...   29-12-2003, 12:27
          maudan   Ingen aning vad det bli...   29-12-2003, 14:57
          Micke   Här blir det vår egen traditionella meny: förrätt ...   29-12-2003, 15:11
          birgitek   Här blir det ostron, hummer och massor med Cava...   29-12-2003, 18:10
          Inga från Närke   Hej Vad vi skall äta vet jag inte ännu. vågar inte...   29-12-2003, 18:33
          Hannele   Förra året köpte vi underbar Felix matte   Inget bestäm ännu men det blir säkert gott, det or...   29-12-2003, 19:52
          Åsa, mälardalen zon 2   Jag äter hos mina föräldrar så jag får väl se vad ...   29-12-2003, 20:32
          Betty   Vi äter "det gamla vanliga..." på nyårsa...   29-12-2003, 22:12
          sanna   Vi ska ha kalas för en massa människor och kommer ...   29-12-2003, 23:55
          zaaritha   Vi ska äta fläskfile m chutneysås o klyftpotatis m...   30-12-2003, 01:23
          Nanna   Brukar nog inte äta något särskilt till nyår... Pi...   30-12-2003, 10:58
          Elizabeth   Åsa, kan man få receptet på honugskakan, tack. Ble...   30-12-2003, 23:32
          Åsa, mälardalen zon 2   Här kommer receptet på honungskakan som prisades a...   31-12-2003, 10:59
          estet   Vi äter räkcocktail till förrätt. Varmrätt blir ka...   31-12-2003, 12:59
          Cilla   Vi har ingen fast tradition för nyårsaftonskvällen...   01-01-2004, 16:17
          Hannele   http://www.alltomtradgard.se/forum/albums/full/179...   01-01-2004, 16:32


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 16:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon