Om man köper t.ex. frysta hallon så håller de ett och ett halvt år enligt "bäst före-datum" på påsen. Jag antar att det samma gäller för blåbär, plommon etc.
Edit.: Hittade det här på nätet: Magert kött kan frysförvaras i upp till 8-12 månader, fläskkött 4-6 månader, feta fiskar 2-3 månader och magra fiskar 6-12 månader. Dessa tider gäller under förutsättningatt frystemperaturen är -18°C eller lägre. Genom att frysa livsmedlen i till exempel sitt spad kan förvaringstiden förlängas. Frukt och grönt kan lagras i frys i ett år eller mer. Frukt och bär kan med fördel frysas lättsockrade eller i sockerlag, medan grönsaker bör förvällas före infrysning. Förväll genom att lägga livsmedlet i kokande vatten och låta det koka några minuter. Det är i första hand kvaliteten som försämras med tiden, alltså smak, konsistens, näringsvärde mm. Frysta livsmedel blir inte ”farliga” när rekommenderade förvaringstider överskrids.
Redigerat av Betty: 23-09-2007, 12:32
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|