Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Matbluff avslöjas i ny bok, Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tall
          KURT
          Inlägg 30-09-2007, 17:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Mats-Eric Nilsson har skrivit boken ”Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik” (Ordfront) om det utbredda fusket med maten.

          http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17176100.asp

          Är det någon som tror att den balsamvinäger som säljs i butikerna verkligen är balsamvinäger?

          Hur är det med den dyra tryffeloljan? Tjaaa äkta tryffelolja är en fysikalisk omöjlighet eftersom svampens smakämnen är vattenlösliga!

          Hur är det med Jennys kåldolmar från Familjen Dafgård? På paketen står det att de är gjorda ”enligt ett familjerecept som inte ändrats sedan vår mormor Jenny skapade det för 80 år sedan.” Men innehållsförteckningen säger något annat. Där radas ­67 ingredienser upp, bland annat E233, E471, E450, E300, E304, E211 och smörarom.

          –Det är förstås lite svårt att tänka sig att mormor Jenny skulle ha haft de ingredienserna!

          Men jag har ju ändå en viss förståelse för att matföretagen gör allt för att öka sin vinst. Men det är ju betydligt allvarligare att matskribenter (de flesta är väl journalister) och kockar uppenbarligen inte kan sitt jobb!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Sailor Pluto
          Inlägg 03-10-2007, 10:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 982
          Medlem sedan:
          06-01-2007
          Medlem nr: 8 942



          Låter intressant! Tack och lov så har jag nästan helt tagit mej ur färdiglagat/hämtmatsträsket sweatingbullets.gif . Då slipper man åtminstone få i sej en massa konstigheter därifrån. Råvarorna ska helst vara ekologiska eller närproducerade, och köttet kommer "direkt" från bonden (det känns bättre än att köpa "industrikött", djuren från vår handlare har levt ett så naturligt liv som möjligt). Och visst är det en förmån att verkligen kunna bestämma själv hur man ska äta! Alla har inte det valet sad.gif .


          --------------------

          Stolt HBT-kompis
          Angelica i zon 4-5, sambo med en karl och ett halvt zoo
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 19:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon