Det här är min favoriträtt när det gäller kyckling!
DRAGONKYCKLING 4 port. (1,5 liters gryta) 1 kyckling 8 potatisar ½ tsk salt 1 msk kinesisk soja 1 msk olja 1 tsk torkad dragon 1½ dl hönsbuljong
Lägg grytan i kallt vatten 10-15 minuter. Skala och skär potatisen i skivor, lägg ner dem i grytan och salta. Dela kycklingen i bitar. Blanda ihop olja, soja och smulad dragon. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem ovanpå potatisen. Häll försiktigt i buljongen och lägg locket på grytan . Sätt ugnsgallret på nedersta falsen och ställ grytan på det. Sätt ugnen på 200 grader och låt det steka i 1½ timme. Strö över klippt persilja och bjud skivade tomater och haricot verts till.
Redigerat av Eva-Helene: 14-10-2007, 16:27
--------------------
Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi) cancer.gif
|