| 
			
			 
				Ca 50 stycken. 
  50g jäst 100g smör 5dl mjölk En burk- 250g kesella lätt 2 påsar saffran- 1g 1,5dl strösocker 1/2 tsk salt ca 17dl vetemjöl
  Fyllning: 50g rumsvarmt smör 200g vit choklad- hackad
  1 uppvispat ägg 1dl pinjenötter (men jag brukar ta pärlsocker)
  Värm mjölk och smält smör till 37grader, häll över jästen i en degbunke och rör tills det löser sig. Tillsätt resten. Arbeta ca 5min med maskin eller 10min för hand tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under duk 30min. Dela i två delar och kavla ut varje till en platta 1/2-1cm tjock. Bred över smör och strö på chokladen. Rulla ihop och skär i skivor och lägg i bullformar. Låt jäsa igen 20-30min. Pensla med ägg och strö på pinjenötter.
  Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 5-7min. Mums!
				
				
				
			 
			
			
					
		 |