Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Återigen larmrapport, rött kött ger cancer
          Netha
          Inlägg 09-11-2007, 22:20
          Länk hit: #1


          Gäster






          I en rapport från Världscancerfonden (WCRF) uppgraderas sambandet mellan köttätande och cancer i tjock- och ändtarmen.

          Ska vi ständigt gå och vara rädda för att äta "vanlig" mat ... vara rädda för att få cancer och därför avstå från än det ena...
          än det andra... allt beroende på vad en del forskare just kommit fram till.

          Är det inte vettigare att satsa på att LEVA... jag menar...
          Hur många skulle våga gå ut om man ständigt matades med hur farligt det är med tanke på hur många som faktiskt dödadas i trafiken varje år.
          Vem skulle väl våga sätta sig i ett flygplan... Dödligheten vid en ev. olycka (krasch) är ju så gott som hundraprocentig. -fear-.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Piccante
          Inlägg 10-11-2007, 00:01
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Netha @ 09-11-2007, 22:20) *
          I en rapport från Världscancerfonden (WCRF) uppgraderas sambandet mellan köttätande och cancer i tjock- och ändtarmen.

          Ska vi ständigt gå och vara rädda för att äta "vanlig" mat ... vara rädda för att få cancer och därför avstå från än det ena...
          än det andra... allt beroende på vad en del forskare just kommit fram till.

          Är det inte vettigare att satsa på att LEVA... jag menar...
          Hur många skulle våga gå ut om man ständigt matades med hur farligt det är med tanke på hur många som faktiskt dödadas i trafiken varje år.
          Vem skulle väl våga sätta sig i ett flygplan... Dödligheten vid en ev. olycka (krasch) är ju så gott som hundraprocentig. -fear-.gif


          Fast jag tycker nog inte att man ska raljera över nya hälsorön... Som de påpekar i rapporten (fast jag har inte läst hela än) så är det kanske inte kött i sig som är värst utan tillsatser och tillagningen.

          CITAT
          Faran med processade charkvaror är att de ofta är saltade, rökta och innehåller mycket konserveringsmedel.

          Charkvaror har man diskuterat länge att de är onyttiga eftersom de innehåller för mycket nitrit. Dessa tillsatser är vad jag har läst tidigare så gott som meningslösa för man kan konservera med andra metoder men de bevarar köttets färg bättre än andra metoder och ämnen. Av någon anledning tycker charkindustrin att charkvaror ska hålla sig köttrosa, fast kött som tillagas brukar ju naturligt bli mer brun-grått!
          Är väl ändå rätt onödigt att medvetet äta livsmedel med onödiga tillsatser som man vet är ohälsosamma.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 10-11-2007, 11:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (Markus_H @ 10-11-2007, 00:01) *
          Fast jag tycker nog inte att man ska raljera över nya hälsorön... Som de påpekar i rapporten (fast jag har inte läst hela än) så är det kanske inte kött i sig som är värst utan tillsatser och tillagningen.
          Charkvaror har man diskuterat länge att de är onyttiga eftersom de innehåller för mycket nitrit. Dessa tillsatser är vad jag har läst tidigare så gott som meningslösa för man kan konservera med andra metoder men de bevarar köttets färg bättre än andra metoder och ämnen. Av någon anledning tycker charkindustrin att charkvaror ska hålla sig köttrosa, fast kött som tillagas brukar ju naturligt bli mer brun-grått!
          Är väl ändå rätt onödigt att medvetet äta livsmedel med onödiga tillsatser som man vet är ohälsosamma.


          Håller med dig, det är ju så lätt att välja något annat och undvika charkvaror.
          Ingen kan väl påstå att tillsatser och kemikalier i maten är nyttigt?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 23:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon