CITAT (Netha @ 09-11-2007, 22:20)

I en rapport från Världscancerfonden (WCRF) uppgraderas sambandet mellan köttätande och cancer i tjock- och ändtarmen. Ska vi ständigt gå och vara rädda för att äta "vanlig" mat ... vara rädda för att få cancer och därför avstå från än det ena...
än det andra... allt beroende på vad en del forskare just kommit fram till.
Är det inte vettigare att satsa på att LEVA... jag menar...
Hur många skulle våga gå ut om man ständigt matades med hur farligt det är med tanke på hur många som faktiskt dödadas i trafiken varje år.
Vem skulle väl våga sätta sig i ett flygplan... Dödligheten vid en ev. olycka (krasch) är ju så gott som hundraprocentig.

Fast jag tycker nog inte att man ska raljera över nya hälsorön... Som de påpekar i rapporten (fast jag har inte läst hela än) så är det kanske inte kött i sig som är värst utan tillsatser och tillagningen.
CITAT
Faran med processade charkvaror är att de ofta är saltade, rökta och innehåller mycket konserveringsmedel.
Charkvaror har man diskuterat länge att de är onyttiga eftersom de innehåller för mycket nitrit. Dessa tillsatser är vad jag har läst tidigare så gott som meningslösa för man kan konservera med andra metoder men de bevarar köttets färg bättre än andra metoder och ämnen. Av någon anledning tycker charkindustrin att charkvaror ska hålla sig köttrosa, fast kött som tillagas brukar ju naturligt bli mer brun-grått!
Är väl ändå rätt onödigt att medvetet äta livsmedel med onödiga tillsatser som man vet är ohälsosamma.