Läste nyss i Recepttråden att Ingrid F hade gele (el om det var sylt) som höll i uppemot tio år i jordkällaren. Kom då att tänka på bäst före-märkta kryddor på burk.
För ett tag sedan då jag gjorde pizza... såg jag på Oreganoburken, att den passerat bäst före med 5 år 8 mån! Tog då en titt på alla kryddburkar... hittade malen Vitpeppar som gått ut i maj 2003 och malen Kanel som borde kasserats i mars 2005.
Alla dessa funkar fortfarande... möjligen har Oreganon tappat lite, men kanel och vitpeppar är helt OK.
Kollar ni kryddhylla/skåp och kasserar allt som passerat bäst före datum?
Medlem
Antal inlägg: 19 528
Medlem sedan: 12-01-2004
Medlem nr: 2 682
får erkänna att jag är dålig med kryddskåpet är noga med datum annars, men kryddor??? enda som är riktigt färska här är nog salt peppar och grillkryddan resten ligger runt året
Redigerat av pejori: 10-11-2007, 22:31
--------------------
Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare. Bor i zon 2