Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pizza med färsk spenat, vitlök och fetaost, Godaste pizzan jag ätit
          Mollis
          Inlägg 13-11-2007, 15:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Pizza med färsk spenat och fetaost (receptet kommer från ICAkuriren)



          Ingredienser 4 portioner, 2 plåtar:

          Deg:
          25 g jäst
          2 dl vatten
          2 msk matolja
          1/2 tsk salt
          ca 5 dl vetemjöl

          Tomatsås:
          1/2 gul lök, hackad
          3 vitlöksklyftor, hackade
          1 msk olivolja
          2 burkar krossade tomater (à 400 g)
          1 tsk strösocker
          salt och svartpeppar

          Fyllning:
          2 stora nävar babyspenat (jag brukar ta vanlig färsk spenat)
          200 g fetaost gjord på fårmjölk
          2 dl riven, lagrad ost (s k pizzaost duger)
          färsk eller torkad oregano
          (finhackad vitlök)

          Så här gör du:
          Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, häll på hälften och lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet, matolja och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en deg. Täck över med en handduk och låt jäsa 30 minuter.
          Fräs lök och vitlök i olivoljan, tillsätt tomaterna och koka ihop under 5 minuter. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
          Dela degen i två delar. Kavla ut och lägg på varsin plåt. Bred på tomatsåsen, lägg ut spenaten, smula över fetaosten (jag brukar ha lite hackad vitlök på också) och avsluta med den rivna osten. Grädda pizzorna var för sig i 15 minuter, mitt i ugnen på 250 graders värme.
          Klipp eller strö över oregano före servering.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 13-11-2007, 16:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          För att få degen mera krispig kan man antingen förbaka den 1-2 min innan man lägger på tomatåsen, eller så kan man "isolera" degen från tomatåsen med matolja. Har man tillgång till en sten/kermaik-platta i ugnen så hjälper det också.

          http://matforum.nu/index.php?topic=841.0
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 15:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon