Köttbullar i ugn
1 kg blandfärs 2 1/4 dl ströbröd 5 dl mjölk 3-4 tsk salt 2-3 krm stött peppar, gärna kryddpeppar 1 doft kanel 2 gula lökar, mycket finhackade, eller 2 msk torkad lök (kan uteslutas) 2 ägg
Sätt ugnen på 250 gr
Blanda först ströbröd och mjölk, låt det svälla minst 10 min. Torkad lök tillsätts här uti. Blanda färsen, först med salt sen med strbrödskladdet. Tillsätt pepper, kanel, lök och ägg. Forma små köttbullar, lägg dem tätt på en välsmord långpanna. Stek dem i ugn på nedersta falsen i 8 min.
Ska dom inte ätas direkt, kan dom nu tas ut och efter avsvalning frysas in, tinas och färgsätts i stekpanna på spisen. Annars.... Flytta upp till mitten av ugnen och stek dem klar tills dom fått fin färg.
Redigerat av netaave: 15-11-2007, 18:38
--------------------
|