Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Julbord!, Vilka är era absoluta måsten på julbordet?
          160kvm stort hus
          Inlägg 09-11-2007, 10:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 857
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 016



          Hej!
          Julen närmar sig med stormsteg!! -fear-.gif

          För att få lite inspiration till julgottigheterna. Vilka är era absoluta måsten på julbordet?

          Mina är: tunga... ( helst två st, går åt som smör hemma.. ) Sillsallad, köttbullar och ägghalvor.
          Sen förstås prinskorv ( svårt att få tag på god, dock.. ) sill, lax och sylta.

          Skinkan är ju god, men inget måste samma gäller risgrynsgröten..

          ( hjälp, blir jag fängslad nu av julpatrullen?? wink.gif )

          Och till efterrätt, glögg lussebullar och knäck. Pepparkakor brukar man ju vara så trött på.. vi det laget.. *s*


          --------------------
          Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )


          (Bytt sign från 16kvm stor balkong)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          sanakan
          Inlägg 16-11-2007, 13:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 175
          Medlem sedan:
          02-03-2007
          Medlem nr: 9 182



          Vegetarisk jansson (hittade på nätet nån gång för några år sedan)

          4 port (blir fler tycker jag, man äter ju så mycket annat på julbordet också)

          8 st potatisar, skurna i smala stavar
          1 gul lök, skivad
          1 msk ströbröd

          Gräddblandning:
          3 dl grädde
          1,5 krm kryddpeppar
          5 st nejlikor
          1/2 tsk salt

          Frästa champinjoner:
          3-4 st färska champinjoner, skivade
          0,5 krm kanel (detta ger den speciella smaken! jag brukar ta något mer)
          0,5 krm kryddpeppar
          2 krm salt
          1 msk flytande margarin

          Gör så här:
          Koka upp grädden med nejlikor, kryddpeppar och salt. Låt dra i ca 15 min, sila bort nejlikorna och lägg i den skivade löken och koka upp igen. Låt stå och dra tills champinjonerna är stekta.

          Skär champinjonerna i mindre bitar och fräs dem i flytande margarin. Krydda med kryddpeppar, kanel salt.

          Varva champinjoner, lök och potatis i en ugnsfast form. Häll över grädden och strö till sist över ströbröd.

          Grädda i ca 1 timme och 10 min i 200 grader

          smile.gif

          Ett till vego-julrecept som jag bjudit på en gång som verkligen är speciellt och jättegott:
          Savoykålsblad med valnötter och päron

          Ingredienser 4-6 port

          3 – 4 kokta kalla potatisar, 200 g
          16 savoykålsblad
          1 1/2 dl valnötter
          1/2 rödlök
          1 litet moget päron
          1 1/2 dl Kesella
          1 krm riven muskotnöt
          1 tsk salt
          1 krm peppar
          1 msk smält smör
          1 msk honung

          Gör så här

          Sätt ugnen på 250°. Skär bort det grova i mitten på varje savoykålsblad. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten. Klappa dem torra med hushållspapper. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i mitten av ugnen ca 5 min. Rör om några gånger. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka löken. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Mosa potatisen och rör ner Kesella, nötter, lök, päronbitar, muskot, salt och peppar. Fördela blandningen mitt på bladen och vik ihop till små paket. Blanda smör och honung och pensla det på knytena. Värm i ugnen tills rullarna fått lite färg och verkar riktigt genomvarma.

          yaay.gif


          --------------------

          Fågelholkar i holkbloggen Nyutbildad trädgårdsmästare! Drömmer om trädgård
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          16kvm stor balkong   Julbord!   09-11-2007, 10:31
          estet   Sillen och löjrom! Det är mina favoriter...   09-11-2007, 12:31
          Tosan   Egensaltad skinka, gillar inte rimmad :sick: lever...   09-11-2007, 14:36
          Lillja   Julmust skinka o ris'ala'malta sen är jag ...   09-11-2007, 15:15
          16kvm stor balkong   tosan, egensaltad? Hur gör man då?   09-11-2007, 15:39
          Tosan   tosan, egensaltad? Hur gör man då? Ganska enkelt...   09-11-2007, 18:09
          ingrid fuxwall   Ganska enkelt faktiskt, man kokar en saltlake (kom...   14-11-2007, 20:41
          Tosan   Ingen saltpeter? Vad det därför min blev misslycka...   14-11-2007, 20:44
          Lady Hamilton   :santa: Här måste det alltid finnas :santa: [colo...   09-11-2007, 17:35
          Castea   Julköttbullar, stark senap, potatis, inlagd sill, ...   09-11-2007, 17:54
          Krolliljan   Brunkål   09-11-2007, 17:58
          Mollis   Skinka, Jansson, rödkål, brysselkål, senap, köttbu...   09-11-2007, 18:13
          Dealer   Det ni målar upp blir ett perfekt jubord för mig :...   09-11-2007, 18:36
          Lady Hamilton   .......Men ni kan glömma risgrynsgröten liksom ris...   09-11-2007, 18:51
          Dealer   :no: Tyvärr Dealer........Vet inte vem som lurat d...   09-11-2007, 19:12
          Lady Hamilton   Jo så är det naturligtvis hos er :thumbdown: Sta...   18-11-2007, 16:27
          Boxer   Brysselkål Grönkål Skinka Svampstuvning Köttbullar...   09-11-2007, 19:07
          Markus_H   Brysselkål Grönkål Skinka Svampstuvning Köttbullar...   09-11-2007, 23:53
          Bettis   Stekt onsalakorv Ho, ho! Stekt :confused: ...   15-11-2007, 10:00
          Magdis   Mina nytillkomna favoriter på julbordet som vi inf...   09-11-2007, 20:49
          dicentra   Mina nytillkomna favoriter på julbordet som vi inf...   28-11-2007, 17:20
          lilla mamma   Brysselkål och rödkål!!!   14-11-2007, 20:03
          sanakan   Jag äter bara vegetariskt julbord, där bör detta f...   15-11-2007, 11:17
          Monica i Nässjö   > Auberginefärsbiffar som jag gör själv, väldig...   15-11-2007, 14:45
          ingrid fuxwall   Jag äter bara vegetariskt julbord, där bör detta f...   15-11-2007, 22:57
          sanakan   Här är receptet på Auberginefärsbiffarna: http://w...   15-11-2007, 22:32
          Monica i Nässjö   Här är receptet på Auberginefärsbiffarna: http://w...   16-11-2007, 22:39
          ingrid fuxwall   :thanks: Jag har ett recept på svartabönburgare so...   16-11-2007, 23:48
          Monica i Nässjö   Hur gör du dina? ingrid Nu ska vi se om jag lyck...   17-11-2007, 17:44
          ingrid fuxwall   Nu ska vi se om jag lyckas länka :g: http://www.i...   18-11-2007, 22:14
          netaave   Ja eftersom jag bor i Uppland skulle man kunna tro...   16-11-2007, 15:18
          ingrid fuxwall   Självfallet måste man ha potatis sallad. ingrid   16-11-2007, 22:02
          freddie   Sillsallad, Janson, julmust och Skåne!!...   16-11-2007, 22:08
          Dealer   Jag har nu kollat med vår Jultomte. Han visste int...   18-11-2007, 19:13
          skogstroll   [*]skinka [*]prinskorv [*]janssons [*]köttbullar ...   19-11-2007, 10:16
          emmas matte   Något vi Kallar "Ryska sillen" Blanda m...   29-11-2007, 10:47


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 19:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon