Hej Sylvia!
Varför läste jag inte din artikel INNAN jag gav mig in på detta område?!?!?
Du skriver t ex: "Det finns olika starka chilisorter. En tumregel är: ju mindre och spetsigare chili, desto starkare."
Ehhh...min chili var alltså liten, spetsig, bananformad....
Du skriver också: "När du hanterat chili, tvätta händerna noga med tvål och akta dig för att gnugga dig i ögonen eller vid munnen!"
Inga kommentarer...
När jag tittar genom bilderna stämmer de gula frukterna nedan bäst överens med "min" chili - fast min var smalare och spetsigare...
Och så ett klipp från Svenska Chilepeppar Föreningens sajt:
Recept för en äkta ”chilehead”
en nypa cayenne
2 dl masochistiska tendenser (skojar ni?!)
1 rostad och skalad poblano
2 finhackade serranos
1 strimlad habanero
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk pequin
1/2 tsk salt
ett medlemskap i Svenska Chilepeppar Föreningen
Blanda allt tillsammans och intag minst en gång per dag.
Ja, tack för all hjälp än en gång, nu ska jag dra mig tillbaka. Kan fortfarande inte andas genom näsan....
Sanna - ett äventyr rikare!