Linolja äts som olivolja, en tallrik med några matskedar olja, doppa med gott bröd och salt. Den linolja som äts är dyr men smakar ändå precis som den vi smörjer på utemöblerna eller båten, annorlunda. Eller några skalkokte potatisar och hård kvarg, ringla linoljan över.
Steker helst inte i olivolja, dyrt och obehagliga bismaker i många rätter. kokosolja används inte profesionellt, har aldrig stött på det fettet i samband med stekning. Det används mest för sin neutrala smak vid fritering av en del bakverk och i ischoklad.
För den som vill överleva i fettdjungeln gäller.............. Fixera er inte vid en metod, det kanske visar sig vara den mest dödliga metoden :-) Variation är honörsord nr 1. Köp hem smör, packa i små paket och förvara i frysen, ta fram till det som just smör passar till. Ha minst 3 olika oljor i skafferiet.
Redigerat av kompostjord: 22-11-2007, 21:37
|