Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Olika oljor att steka i?
          Christoffer
          Inlägg 14-11-2007, 15:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Vilka oljor kan man steka i, och hur högt gradantal klarar de av? Vilka kan man woka i?
          Vilka ska man tex inte steka i? Hur högt kan man värma upp dessa utan att de härsknar?

          Tänker på tex olivolja, rapsolja, linfröolja, solrosolja, hampfröolja, druvkärnsolja, valnötsolja, pumpakärnsolja och
          annan matolja man kan köpa i handeln.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          kompostjord
          Inlägg 22-11-2007, 21:29
          Länk hit: #2


          Gäster






          Linolja äts som olivolja, en tallrik med några matskedar olja, doppa med gott bröd och salt.
          Den linolja som äts är dyr men smakar ändå precis som den vi smörjer på utemöblerna eller båten, annorlunda.
          Eller några skalkokte potatisar och hård kvarg, ringla linoljan över.

          Steker helst inte i olivolja, dyrt och obehagliga bismaker i många rätter.
          kokosolja används inte profesionellt, har aldrig stött på det fettet i samband med stekning.
          Det används mest för sin neutrala smak vid fritering av en del bakverk och i ischoklad.

          För den som vill överleva i fettdjungeln gäller..............
          Fixera er inte vid en metod, det kanske visar sig vara den mest dödliga metoden :-)
          Variation är honörsord nr 1.
          Köp hem smör, packa i små paket och förvara i frysen, ta fram till det som just smör passar till.
          Ha minst 3 olika oljor i skafferiet.

          Redigerat av kompostjord: 22-11-2007, 21:37
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christoffer   Olika oljor att steka i?   14-11-2007, 15:28
          MariaS   Linfröolja vet jag är inte lämplig för uppvärmning...   14-11-2007, 16:33
          Tobb   Linfröolja vet jag är inte lämplig för uppvärmning...   16-11-2007, 01:10
          rosita   Olivolja är den säkraste oljan att steka i, vad ja...   14-11-2007, 17:15
          Eva 33c   Fast jag har läst att rapsoljan tål högre temperat...   14-11-2007, 19:26
          rosita   Det finns så många olika meningar om bra - dåligt ...   14-11-2007, 20:08
          Värsjö   Stek inte i oljor med hög halt fleromättade fettsy...   14-11-2007, 20:34
          Preussen   denna tråd hör väl ändå hemma under rubriken recep...   14-11-2007, 20:50
          Christoffer   Stämmer nog väl. Under recept vore nog mer korrekt...   15-11-2007, 07:08
          grycken   Jag har hört att man ska steka i kokosolja när man...   15-11-2007, 10:53
          Inka   Hej! I programmet "Kropp och själ" p...   22-11-2007, 19:46
          Sommartorparn   Hej! I programmet "Kropp och själ" p...   08-12-2007, 15:47
          Sommartorparn   Är uppvuxen med principen att till stekning använd...   12-12-2007, 11:46
          kompostjord   Linolja äts som olivolja, en tallrik med några mat...   22-11-2007, 21:29
          Eva i Västerås   Ju hårdare fettet stelnar i kylen destå högre temp...   26-11-2007, 21:11
          kompostjord   Margarin är matolja uppvispat med vatten och annat...   29-11-2007, 23:02
          Eva i Västerås   Nja, svenskt margarin görs oftast av raps- eller r...   30-11-2007, 08:40
          kompostjord   Jag har tillverkat margarin igenom att vispa ihop ...   01-12-2007, 19:32
          buffy   Jordnötsolja tål mycket hög temperatur och änvänds...   08-12-2007, 07:23
          Eva i Västerås   Signalen att det är varmt nog för att bryna kött t...   11-12-2007, 08:19
          Eva i Västerås   När du steker fisk räcker det med lite lägre värme...   12-12-2007, 12:19
          Pirum   Smör ger bättre stekyta än olja, tycker jag, man k...   12-12-2007, 20:51
          Ophelia   Jag kör med flytande margarin.   15-12-2007, 23:46


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 09:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon