Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Jonseredsbrödet är klart, Recept och Bild
          bahia1
          Inlägg 28-11-2007, 13:23
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 165
          Medlem sedan:
          16-10-2007
          Medlem nr: 12 885



          Nu har jag bakat färdigt brödet som jag skrev om förrut.
          Och här kommer bild och Recept som jag lovade.

          JONSEREDSKAKAN
          Jonseredsbrödet eller Jonseredskakan är en historisk specialitet med anor från tiden då Jonsered var ett sjudande brukssamhälle och denna kakan bakan min sambos mamma när hon levde och det sägs att det luktade gott lång väg.

          RECEPT
          300 g smör
          2 paket jäst
          1 liter mjölk
          5 tsk socker
          1 tsk salt
          1,7 kg vetemjöl

          Smula jästen. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt. Häll över degspadet över jästen och tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen. Jäs i 30 min på dragfri plats. Dela degen i 8 delar. Jäs delarna under du i 5-7 min. Kavla ut dom och låt jäsa ytterligare 25 min. Nagga. Grädda i gn 275 grader i ca 5 min.

          Låt väl smakas

          Hälsningar
          Bahia/Lena

          Bifogade fil(er)
          Bifogad fil  Jonseredskakor.jpg ( 411.1k ) Antal nedladdningar: 49
           


          --------------------
          Novas Matte Bahia/Lena
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          sqrulan
          Inlägg 28-11-2007, 23:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 211
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 264



          Detta kan jag rekommendera,super gott.

          Mjukkakun


          200 gr margarin
          100 gr jäst
          1 liter mjölk
          2 dl sirap
          5-7 dl mjöl,fyra sädesslag
          resten vetemjöl.
          2 msk fänkål, krossa i mortel
          2 msk anis ,krossa i mortel

          Låt degen jäsa,ta upp degen och gör "brödämnen" som du sedan
          kavlar ut med naggkavel.Låt jäsa.Nagga sedan bröden och grädda på
          het plåt som ligger i ugnen hela tiden. 290-300 grader
          SUPER GOTT! Farligt gott
          Lite bilder av mitt senaste bak:




          _________________

          Redigerat av sqrulan: 28-11-2007, 23:22


          --------------------
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 10:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon