Aj då, trodde att de inte hade dem längre, men
enligt Balsgård ska M26 klara zon I och II och troligen även III,
(
http://www.svepom.com/balsgard_lista.php), men jag har ett både väldränerat och
skyddat läge åt dem. Är bara att hålla tummarna.
Har provgjort lite cider på våra vanliga äpplen och blandat med vildapel för syran,
men tycker det är svårt att få den riktigt bra.
Har läst på om cidertillverkning och det är ju en hel värld förstås, men tydligen är Kingston Black
och Dabinette de enda sorterna som man inte behöver blanda med andra sorter.
De ska ge en fantastiskt fin cider med perfekt syra/sötmabalans.
Det finns antagligen franska sorter också, men jag har inte hittat så mycket info därifrån på nätet.
Det är egentligen konstigt att vi inte har någon cidertradion i Sverige eftersom vi är en sådan gammal äppelnation.
Om det blir någon produktion av får framtiden utvisa, jag tycker mest det är roligt att prova på. Det är väl också
tveksamt om det går att få konsumenterna att uppskatta den torra cidern.
Tror inte den säljer så värst bra på systemet.
Perry verkar också intressant.Tänker testa att göra lite nästa höst.
Ska Du göra 65 träd för eget bruk eller för avsalu Jan? Vilka grundstammar använder Du och vilka sorter har Du tänkt dig?
Vet inte om några ovanliga andra sorter på rak arm, men skickar länken till Deacons, som jag köper träden av och några andra cidersidor.
www.deaconsnurseryfruits.co.uk/ciderapples/
http://homepage.ntlworld.com/scrumpy/cider/homepage.htmhttp://www.cider-academy.co.uk/uk_scheduled_courses.shtmlFick just mail från Deacons. Träden på g. :))
Mvh