Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bjudmat på juldagen?, Vad ska man bjuda på då?
          Archos
          Inlägg 03-12-2007, 17:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 50
          Medlem sedan:
          01-04-2007
          Medlem nr: 9 587



          Vi äter julbord som vanligt på julafton men vi får gäster dagen efter. Tänkte att alla förmodligen ätit julbord redan så att bjuda på julbordsrester känns inte så roligt. Har haft kalkon ibland på juldagen men vill prova något annat.

          Några förslag på vad man kan bjuda på på juldagen?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Castea
          Inlägg 03-12-2007, 18:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          CHRISTMAS MEAT PIE (Julpaj med malet kött), 6-8 pers

          Degskal:

          Denna degsats ska delas i två delar – en del är till pajbotten och en är till pajlock!

          7 dl vetemjöl
          1 tsk salt
          120 g kallt smör, skuret i bitar
          8 msk olja
          4-6 msk mjölk

          Fyllning:

          800 g mager fläskfärs
          5 dl vatten eller mild buljong
          1 riktigt stor finhackad lök
          2 stora pressade vitlöksklyftor
          Salt och nymalen vitpeppar efter smak
          1-2 stora potatisar
          2 tsk torkad salvia
          0,5 tsk malen kryddnejlika

          Pensling:

          1 ägg, lätt uppvispat med 4 msk mjölk

          Kavla ut degen, klä formen och låt den stå i kylskåpet en halvtimme. Kavla ut locket.

          Lägg färsen i en tjockbottnad kastrull tillsammans med buljong, lök, vitlök, salt och peppar och låt puttra under lock 30-40 min. Rör om ett par gånger. Dra kastrullen från värmen och skumma av allt fett. Det ska finnas ungefär 1 dl sky kvar i kastrullen. Fyll på med buljong eller vatten om det behövs.

          Koka under tiden potatisen med litet salt. Häll av vattnet, ånga av potatisen och mosa den med elvisp direkt i kastrullen. Blanda potatisen, salvia och nejlika väl med köttet. Smaka av med salt och peppar.

          Sätt ugnen på 225°. Häll fyllningen i formen. Pensla kanten med litet vatten, täck med deglocket, kläm ihop och krusa kanten. Skär några hål för ångan. Pensla med äggvisp. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min, tills skalet är gyllenbrunt.

          Kanongott! tummenupp.gif



           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 18-10-2025, 19:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon