Julbordet är ju rätt mängdigt i sig så varför inte bjuda på något lättare, skaldjur t.ex. Det här är jättegott tillsammans med ett gott bröd
HUMMERSALLAD MED MANGO OCH AVOKADO I LIMEDRESSING
6 PERS
3 humrar eller andra skaldjur ca 100 gr/pers
1 stor hackad mango, eller 1 pkt fryst tärnad
1 stor skivad avokado
8 cm finstrimlad purjo
1 fint hackad röd paprika
flingsalt och nymald svartpeppar
Ciabattaskivor, olivolja, flingsalt.
Dressing: Saft av 1 lime ½ dl olivolja 1 tsk flyt honung salt och sv.peppar
Tag bort skalen från hummerstjärtarna och lyft ur köttet. Avlägsna den svarta strängen som löper längs med stjärten. Skiva stjärten i fina bitar. Blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra efter smak. Vispa ihop dressingen och slå den över salladen. Rör om och låt stå i kyl 15 min. Fördela salladen i höga glas med kloköttet överst. Servera med ugnsrostade skivor av ciabatta, med lite olivolja och flingsalt på.
Man kan byta ut hummern mor kräftstjärtar och räkor. Båda finns att köpa i lag. Då behöver man inte ens skala.
Vill du ha nån mer rätt så gör några kycklingspett i ugnen, kan serveras kalla med en pasta - eller potatissallad. En röra på oliver och feta är gott till.
--------------------
|