|
Julbord |
|
|
Netha
|
01-12-2007, 10:09
|
Gäster

|
Idag ska vi ha julbord, en tradition vi har sedan några år. Barn m familjer kommer, i år blir vi 11 st. Förberedelser pågår för fullt... skinkan avsmakades igår kväll.  Någon fler som brukar ha julbord hemma så här i adventstid, eller går ni ut på restaurang?
Redigerat av Netha: 01-12-2007, 10:40
|
|
|
|
|
 |
Svar
|
03-12-2007, 08:04
|

Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296

|
Ingen tjuvstart här. Visserligen har jag inte så mycket speciell julmat men skinkan skall kokas på julafton eller möjligen dan innan. Sen julmiddag hos brorsan på juldagen som vanligt.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|
|
|
|
|
03-12-2007, 11:22
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Gossen Ruda @ 03-12-2007, 08:04)  skinkan skall kokas på julafton Kokas? Det gjorde man förr, när skinkan saltades mycket och frys inte fanns.
Redigerat av Hannele: 03-12-2007, 11:22
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
03-12-2007, 11:44
|

Medlem
Antal inlägg: 15 282
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 18

|
CITAT (Hannele @ 03-12-2007, 11:22)  Kokas? Det gjorde man förr, när skinkan saltades mycket och frys inte fanns. Antar att du menar att du ugnsbakar "din" skinka, för i frysen blir den ju inte färdig. Håller med Ruda, skinkan ska kokas, och sen griljeras. Willes honungsgriljering såklart!
--------------------
----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
|
|
|
|
|
03-12-2007, 20:48
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Berith @ 03-12-2007, 11:44)  i frysen blir den ju inte färdig.  Hoppades du på det? Slakterierna jobbar inte bara julveckan, så många skinkor har varit i frysen, därför är inte skinkorna lika salta idag, som förr. Det är annan kvalité, man behöver inte koka på samma sätt som mormor gjorde.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
03-12-2007, 21:40
|

Medlem
Antal inlägg: 15 282
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 18

|
CITAT (Hannele @ 03-12-2007, 20:48)  Hoppades du på det? Slakterierna jobbar inte bara julveckan, så många skinkor har varit i frysen, därför är inte skinkorna lika salta idag, som förr. Det är annan kvalité, man behöver inte koka på samma sätt som mormor gjorde.  Sorry, förstår fortfarande inte kopplingen till att inte koka skinkan för att den legat i frysen. Hur mormor kokade sin skinka har jag ingen aning om, jag kokar den på mitt vis.  Och det blir så bra så.
--------------------
----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
|
|
|
|
Inlägg i den här tråden
Netha Julbord 01-12-2007, 10:09 sqrulan Jag,min son och hans tjej ska gå ut och äta julbor... 01-12-2007, 10:12 Lillja Jajamensan, vi träffs i morgon alla barn o barnbar... 01-12-2007, 10:18 Hannele Jajamensan, vi träffs i morgon alla barn o barnbar... 02-12-2007, 20:53 Myosotis Inget julbord men i morgon är det dags för en anna... 01-12-2007, 10:34 Netha Kul å höra om olika traditioner så här i advents o... 01-12-2007, 10:39 aq42 Äter helst inte någon julmat före julafton. Blir l... 01-12-2007, 10:44 Berith Äter helst inte någon julmat före julafton. Blir l... 01-12-2007, 10:51  aq42 Äter heller inte nån julmat före julafton - och de... 01-12-2007, 10:59   Berith Ska kanske förtydliga mig lite. Tycker det är väld... 01-12-2007, 11:21    aq42 Bra, en till som vet hur det ska vara. :bravo:
Ha... 01-12-2007, 12:43     Berith Nu har du faktiskt lyckats reta upp mig, vilket fa... 01-12-2007, 14:15      aq42 Men jag gick ju OT där, det handlade inte om dej. ... 01-12-2007, 14:26       Berith :kram1:
:tummenupp: 01-12-2007, 14:40 Hannele Äter helst inte någon julmat före julafton. Så got... 01-12-2007, 22:12 Stintan43 Man hinner ju tröttna på julmaten långt före jul o... 01-12-2007, 11:13 Lillja Jag brukar inte gå ut o äta julbord däremot brukar... 01-12-2007, 12:20 Magdis Jag äter ingen julmat före julafton. Då har man lä... 01-12-2007, 12:26 Netha Inte blir man väl less på julmat om man äter det e... 01-12-2007, 12:27 Castea Jag är inte vegetarian, men ska äta vegetariskt ju... 01-12-2007, 13:03 Netha En god och mättande eftermiddag och kväll har vi h... 01-12-2007, 22:30 Pirum Restaurang, fast jag är inte så förtjust i det. Rä... 01-12-2007, 22:33 Krolliljan Det som är gott äter jag gärna flera gånger. Jag s... 02-12-2007, 08:34 netaave Vi äter alltid julbord på en herrgård med jobbet p... 02-12-2007, 18:16 Ophelia Ska på julbord den 14:e med jobbet. Ska sedan käka... 02-12-2007, 21:08 Kathy Istället för julbord så bjuder jag mina medarbetar... 02-12-2007, 21:13 krellus Vi hade vår årliga på Gimo Herrgård i helgen. Gill... 03-12-2007, 08:36 Anma Vi hade vår årliga på Gimo Herrgård i helgen. Gill... 03-12-2007, 09:16 Rossi Vi bjuder några släktingar på julbord nästa söndag... 03-12-2007, 09:03 krellus Vi bjuder några släktingar på julbord nästa söndag... 03-12-2007, 09:43  Rossi Så vad är dina "favoriter" på ett julbor... 03-12-2007, 11:01   Netha Lax, skinka, köttbullar, prinskorv. Och så bröd oc... 04-12-2007, 21:36 krellus Är det någon mer förrutom jag som gillar lutfisken... 03-12-2007, 16:42 Felicia Är det någon mer förrutom jag som gillar lutfisken... 03-12-2007, 18:04 Kathy Är det någon mer förrutom jag som gillar lutfisken... 04-12-2007, 21:15 Magdis Nu ställer ni ju till det så jag blir jättesugen p... 03-12-2007, 16:47 Gita Det brukar bli ett par julbord på krogen och så en... 03-12-2007, 20:21 Hannele För att konservera skinkan längre, hade man mycket... 03-12-2007, 22:02 ingrid fuxwall För att konservera skinkan längre, hade man mycket... 03-12-2007, 22:07  kerstin z5-6
Det bästa med att koka julskinkan är att man seda... 04-12-2007, 11:21 Anma Hmmm... det finns två sätt att tillaga julskinkan.... 04-12-2007, 00:03 Snigelhatare Förr kokade man alltid, sedan verkade det som om d... 04-12-2007, 07:38 anna_rispan Ooo, precis nu är det någon som skriver om den fär... 04-12-2007, 07:50 Rossi Vi ugnsbakar vår skinka. Jag tycker att det blir m... 04-12-2007, 08:09 Gillan På tal om färdigkokt skinka som man köper! Vi ... 04-12-2007, 08:13 anna_rispan På tal om färdigkokt skinka som man köper! Vi ... 04-12-2007, 08:30  Gillan Gillan hur griljerar du din annorlunda?
Eftersom ... 04-12-2007, 09:02 Rossi Gillan! Som du ser av mitt inlägg ovanför ditt... 04-12-2007, 08:14 Gillan Gillan! Som du ser av mitt inlägg ovanför ditt... 04-12-2007, 08:19 Betty Har en känsla av "bacillhärd" när jag tä... 04-12-2007, 10:15 Berith ---
Jag köper färdigkokt skinka - spar massor av t... 05-12-2007, 08:11 KURT Jag tror att många som får torra och eller salta s... 04-12-2007, 11:17 Anma Har provat olika färdigkokta skinkor. Vissa har va... 04-12-2007, 11:24 Snöflinga De senaste tre åren har jag alltid köpt färdigkokt... 04-12-2007, 21:00 Netha Färdigkokt brukar vi köpa efter jul o nyår och til... 04-12-2007, 21:11 Pirum Färdigkokt skinka ska inte kokas igen, eller, behö... 04-12-2007, 21:19 Marina i Hällekis Jag gör skinkan som mamma alltid har gjort den, ve... 05-12-2007, 09:25 Pjater Såg i serien Chuck att i thanks giving så hade en ... 05-12-2007, 10:20
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|