CITAT (Gillan @ 04-12-2007, 20:30)

Vad du säger här, förvånar mig verkligen! Jag fick lära mig, när vi köpte allt nytt -99, att inget gjutjärn fick användas på induktionshäll!! Därför har jag hållt på att köpa nya pannor med ca 1- 1 1/2 års mellanrum sedan dess. De har kostat allt ifrån 800kr till 200kr. Och precis i den ordningen! Jag har varit väldigt noga med att inte hälla kallt vatten i en varm panna. Aldrig diskat i maskin, inte heller ha för hög värme........men, lik förblommat så håller de inte i mer än två år!!!
Är det så att jag faktiskt kan använda gjutjärn ändå? Ja, då har jag missat nåt värdefullt. Det finns inget bättre än gjutjärn

Inga problem. Pannan är magnetisk och eftersom den är av äldre datum, så är den väl instekt och plan, utan skav i botten. Den har använts med kärlek

dessa 102 år. Jag fick inte lov att överta pannan, förr än jag hade lärt mig använda den först.
Jag har även en gedigen stekgryta av samma datum, som fungerar lika bra.
Om du skaffar en gjutpanna, var försiktig med det där kalla vattnet som gör att även gjutjärn slår sig. Annars är det bara att steka på...