CITAT (anna_rispan @ 05-12-2007, 10:49)

Apropå gjutjärnspanna o induktionshäll. Det har varit med på Plus och där sas att det går utmärkt.
Sen testade programledaren att tappa en grej på hällen. Den höll. Men som experten sa, finns det en liten spricka/repa i glaset o grejen ramlar precis där så kan hälen gå sönder.
Jag låter pannorna svalna o sen häller jag vatten i för att gucket ska lossna. Funkar bra. Eller spolar hett vatten i fast det är väldigt sällan. jag hatar att diska grytor o kastruller så de får stå länge o de blir också rena till slut.

Ja det var förvånande att se hur tunga saker man kan tappa på en häll utan att den går sönder. Jag använder gjutjärnsstekpanna på induktionshällen utan problem, har även en ganska dyr titanpanna men den behöver bytas ut nu efter ett par år.
Många fina panntips i den här tråden

, ska kolla upp Coop-pannan med emaljerad utsida som Agneta tipsade om!
Om jag behöver ha vatten i stekpannan för att nåt har bränts fast så kokar jag en skvätt i vattenkokaren och häller i.
Redigerat av Betty: 05-12-2007, 13:41