Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tid för lussekatter!, Recept på saftiga och goda lussekatter
          emas
          Inlägg 26-11-2007, 00:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 164
          Medlem sedan:
          04-05-2003
          Medlem nr: 1 325



          Hej hej

          Inte är det väl för tidigt att börja baka lussekatter? Här kommer recept på godingar!

          50g jäst
          100g smör/margarin
          5 dl mjölk
          250g kesella (lätt)
          1g saffran (=2 påsar)
          1 dl socker (1,5 enligt ursprungsreceptet, men jag tycker det räcker med 1dl...)
          0,5 tsk salt
          ca 17 dl vetemjöl
          1 ägg

          Smula jästen i en bunke.
          Värm smör/margarin i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm sedan till 37 grader.
          Häll smör/margarin+mjölk över jästen. Låt jästen lösa upp sig.
          Tillsätt kesella, saffran, socker och salt.
          Tillsätt det mesta av mjölet.
          Arbeta degen tills den är blank och smidig.
          Låt jäsa ca 30 min.
          Arbeta degen på mjölat bakbord. Gör lussekatter, bollar, stänger, flätor eller den form du önskar smile.gif
          Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
          Låt jäsa 20-30 min.
          Pensla med uppvispat ägg (eller vänta tills precis efter de kommer ut ur ugnen).
          Grädda i mitten av ugnen - 5-7 min.

          Smaka nybakade med ett glas mjölk eller kanske en kopp kaffe smile.gif
          Mmmmmm....

          Massa adventsmys till er alla!
          emma
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          emas
          Inlägg 02-12-2007, 14:01
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 164
          Medlem sedan:
          04-05-2003
          Medlem nr: 1 325



          Visst har jag missat russinen! Men, när brukar ni sätta dit dem? Innan de färdigformade lussekatterna har jäst eller när de jäst och precis ska in i ugnen?

          Kardemumma blir jättebra tillsammans med saffran - i alla fall när man bakar bullar med saffransdegen. Sist gjorde jag fyllning med margarin, florsocker och kardemumma. Gott!
          Andra tips på fyllning? Har hört att mandelmassa ska vara gott, men har inte provat ...

          emma
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 06-12-2007, 08:45
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (emas @ 02-12-2007, 14:01) *
          Visst har jag missat russinen! Men, när brukar ni sätta dit dem? Innan de färdigformade lussekatterna har jäst eller när de jäst och precis ska in i ugnen?

          Kardemumma blir jättebra tillsammans med saffran - i alla fall när man bakar bullar med saffransdegen. Sist gjorde jag fyllning med margarin, florsocker och kardemumma. Gott!
          Andra tips på fyllning? Har hört att mandelmassa ska vara gott, men har inte provat ...

          emma


          Riven mandelmassa blir supergott att ha i, jag lovar!
          När jag har russin i så blandar jag alltid i en del i degvätskan innan jag tillsätter mjölet, om jag gör den vanliga lussekatten så trycker jag dessutom i russin i de färdigjästa bullarna för syns skull.

          //Mollis
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 17:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon