Jag gör en variant av Ulricas kulor men använder ca hälften riven mandelmassa och hälften finhackade/mixade fikon (utan skaft), blandat med lite apelsinjuice till lagom konsistens. Denna kladdiga massa rullas till bollar (ett tips till rullningen är att ha lite vatten på händerna som när man rullar köttbullar) och doppas sedan i mörk choklad. Muuums!
PS Jag har nyligen fått höra av barnmorskan att jag gissningsvis kommer gå upp ca 6-7kg till innan "det är dags". Frågan är om hon räknade med julen eller inte...

Nejdå, jag SKA vara någorlunda disciplinerad! DS
För min del kanske årets första julgodistillverkning blir av i helgen.
Lycka till med era praliner!
PS. om du vet namnet på suckulenten i min signaturbild, skicka gärna ett meddelande med det. Det finns en till bild på den på min hemsida DS.
hemsida: www.hsprodukter.se/mona (sidan innehåller en del av mina växter men även målningar mm)