Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Olika oljor att steka i?
          Christoffer
          Inlägg 14-11-2007, 15:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Vilka oljor kan man steka i, och hur högt gradantal klarar de av? Vilka kan man woka i?
          Vilka ska man tex inte steka i? Hur högt kan man värma upp dessa utan att de härsknar?

          Tänker på tex olivolja, rapsolja, linfröolja, solrosolja, hampfröolja, druvkärnsolja, valnötsolja, pumpakärnsolja och
          annan matolja man kan köpa i handeln.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Inka
          Inlägg 22-11-2007, 19:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 163
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 134



          Hej!
          I programmet "Kropp och själ" på P1 pratade de om matfetter och man kan hitta det på SR:s hemsida från den 10/2-07. Om man vill kan man ladda hem det till sin mp3 men jag tror det ska gå att lyssna direkt på datorn också.
          De sa bla att man ska steka i olja med lite smör i, eftersom man då kan se när det börjar bli för varmt. Dessutom var det ur hälsosynpunkt också bra med lite smör, rönen har tydligen ändrats.
          Rapsoljan var bäst på salladen.
          Mvh Inka
           
          Citera
          Sommartorparn
          Inlägg 08-12-2007, 15:47
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          CITAT (Inka @ 22-11-2007, 19:46) *
          Hej!
          I programmet "Kropp och själ" på P1 pratade de om matfetter och man kan hitta det på SR:s hemsida från den 10/2-07. Om man vill kan man ladda hem det till sin mp3 men jag tror det ska gå att lyssna direkt på datorn också.
          De sa bla att man ska steka i olja med lite smör i, eftersom man då kan se när det börjar bli för varmt. Dessutom var det ur hälsosynpunkt också bra med lite smör, rönen har tydligen ändrats.
          Rapsoljan var bäst på salladen.
          Mvh Inka


          Är uppvuxen med principen att till stekning används olja och att smör el margarin bara användes till bak. På den tiden kände man varken till olivolja eller rapsolja, utan då var det majsolja som gällde. Nu har jag förstått att det finns folk som är minst lika bestämda på att det är fasta fetter som ska användas till stekning. Smör/margarin förespråkarna hävdar att fett "ger en signal" om att man ska lägga i maten i pannan. Jag har aldrig begripit vad det är för signal. Har prövat värma smör i pannan för att kolla om det skulle pipa eller nåt....... Du skriver att man "ska se" när det blir varmt. Hur syns det? Jag brukar alltid testa med en droppe vatten för att se om det fräser. Fräser det så är pannan varm.
          Det jag inte gillar med smör i pannan är att det blir brunt. Maten ser smutsig ut när man har stekt.


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christoffer   Olika oljor att steka i?   14-11-2007, 15:28
          MariaS   Linfröolja vet jag är inte lämplig för uppvärmning...   14-11-2007, 16:33
          Tobb   Linfröolja vet jag är inte lämplig för uppvärmning...   16-11-2007, 01:10
          rosita   Olivolja är den säkraste oljan att steka i, vad ja...   14-11-2007, 17:15
          Eva 33c   Fast jag har läst att rapsoljan tål högre temperat...   14-11-2007, 19:26
          rosita   Det finns så många olika meningar om bra - dåligt ...   14-11-2007, 20:08
          Värsjö   Stek inte i oljor med hög halt fleromättade fettsy...   14-11-2007, 20:34
          Preussen   denna tråd hör väl ändå hemma under rubriken recep...   14-11-2007, 20:50
          Christoffer   Stämmer nog väl. Under recept vore nog mer korrekt...   15-11-2007, 07:08
          grycken   Jag har hört att man ska steka i kokosolja när man...   15-11-2007, 10:53
          Sommartorparn   Är uppvuxen med principen att till stekning använd...   12-12-2007, 11:46
          kompostjord   Linolja äts som olivolja, en tallrik med några mat...   22-11-2007, 21:29
          Eva i Västerås   Ju hårdare fettet stelnar i kylen destå högre temp...   26-11-2007, 21:11
          kompostjord   Margarin är matolja uppvispat med vatten och annat...   29-11-2007, 23:02
          Eva i Västerås   Nja, svenskt margarin görs oftast av raps- eller r...   30-11-2007, 08:40
          kompostjord   Jag har tillverkat margarin igenom att vispa ihop ...   01-12-2007, 19:32
          buffy   Jordnötsolja tål mycket hög temperatur och änvänds...   08-12-2007, 07:23
          Eva i Västerås   Signalen att det är varmt nog för att bryna kött t...   11-12-2007, 08:19
          Eva i Västerås   När du steker fisk räcker det med lite lägre värme...   12-12-2007, 12:19
          Pirum   Smör ger bättre stekyta än olja, tycker jag, man k...   12-12-2007, 20:51
          Ophelia   Jag kör med flytande margarin.   15-12-2007, 23:46


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 20:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon