Roligt att odla så mycket! Jag har lite svårt att greppa hur stort detta blir, men som KURT skriver, tänk på bredden på landen, för annars blir det krångligt i onödan. När du tar upp dina första fina potatisar vill du ju gärna ha din egen goda dill till dem?, men den kanske finns i kryddlandet förstås. Och att rulla de nykokta heta skalade första rödbetorna i finhackad egen persilja blir väldigt snyggt (samt gott!) Brytärt är, tycker jag, en alldeles underbart god sak (man måste ju gilla ärter förstås) där man äter baljan och allt - råa i sallad eller lätt kokta kanske med lite smör - de växer starkt, och vissa sorter kan man skörda av hela sommaren bara man plockar ofta så de fortsätter. Likadant med sockerärter. Vaxbönor m fler bönor har, förutom att vara goda, den fördelen att det finns baljor i olika färjer, och det kan bli vackert i ett trädgårdsland - både bönor och ärter kan bilda höjd i landet (pinnar eller trådar eller andra stöd) som blir snyggt för variationen också, rent utseendemässigt med - fast man får ju tänka sig för när det gäller skuggor. De första rädisorna är ju särskilda med, att knapra på...
Eklo
|