Efter förra sommaren så är jag tänmligen säker på att om man har en skyddad plats så mår flertalet tomater ( utom de sena och de sk växthustomaterna) bäst på friland i en mkt skyddat läge. Då drunknar man itne helelr i tomater, har jag adlrig gjort förresten för jag odlar huvudsakligen medel och små tomater d v s sådana man äter som godis :-) tar direkt ifrån plantan å stoppar i munnen, de är de bästa. Ildi är en trevlig sort till förresten :-)
På så sätt drunknar man itne i plantor i växthuset, ej helelr i skörd. Om Nalle skall lägga på förråd så är soltorkade tomater inge dumt att göra själv i ugnen t ex, frysa in pureade, koka egen tomatsoppa ( vips försvann 2 kilo) göra t ex rattatouille, etc etc. Bara TORKA tomater reducerar skördens storlek både i mängd och volym, och lyckas man bra med dem så har man LÄÄÄÄNGE!
Hälsar Ingrid som dock knappt skall ha mkt tomater i år igen, det är CHILEPEPPAR som gäller!!
|