Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gott bröd!, ..nyttig motvikt...
          Ina
          Inlägg 09-01-2004, 18:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Efter Vickevas klagan över rabarberfromagen får jag väl lägga in ett recept på ett nyttigt bröd... rolleyes.gif

          Katarinas jättelimpa

          3-4 dl Axa’s grynblandning
          6 dl vatten
          1 dl mörk sirap
          2 msk salt

          6 dl vatten
          1 paket jäst (eller en påse torrjäst)
          vetemjöl till ”lös och degig” konsistens

          Koka gröt av de fyra första ingredienserna. Häll gröten i degbunken. Häll i den andra mängden vatten. Känn efter med fingret om temperaturen är lagom för att smula i jästen. Det brukar vara lagom för torrjäst, använder du vanlig jäst kan du behöva vänta en stund. När jästen har lösts upp, häll i vetemjöl till lagom degig konsistens. Veva i 10 minuter. Jäs till dubbel storlek. Häll degen i en smord och mjölad långpanna. Jäs till dubbel storlek igen. Grädda i 175-200 grader i ca 30 minuter.



           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ina
          Inlägg 28-01-2004, 19:28
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Jag brukar dela det i två eller tre limpor efter gräddningen! Jättelimpan är ju nästan bara användbar som den är om man ska ha gäster och äta en mustig soppa med bröd till...

          Två stora limpor blir det om man delar brödet på längden och tre om man skär på tvären. Om man gör tre limpor av det får man en "mittdel" som inte har någon sida med skorpa - det kan bli lite "vingliga" skivor av den, så jag föredrar att göra två delar.

          Hur stora bitar man fryser in har ju helt med tycke och smak / antalet brödkonsumenter i hushållet att göra! Det går naturligtvis att dela brödet i sex eller åtta bitar för infrysning - eller för all del att frysa i skivor. Det jag skulle tänka på om jag skulle frysa in i skivor är att låta brödet vila en dag eller två så att det är lite lättare att skiva än när det är precis nybakat.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Ina   Gott bröd!   09-01-2004, 18:01
          Felix matte   Ina, kan jag byta ut Axa´s grynblandning mot Axa...   09-01-2004, 19:36
          Eva St   Ser jättegod ut måste testas Eva St   09-01-2004, 20:27
          vickeva   tack snälla, det passar midjan bättre... :wub:   09-01-2004, 22:15
          Eva i Skåne   Trots att det inte är mitt recept ...   09-01-2004, 23:22
          Ina   Grynblandningen består av råg, vete, havre och kor...   10-01-2004, 12:02
          Felix matte   Brödet bakades på dan men... trots att det gräddad...   10-01-2004, 21:40
          Ina   Hoppsan... inte genomgräddat! Det såg ju ut so...   11-01-2004, 00:55
          pimpim   Tack Ina för receptet. De...   11-01-2004, 23:03
          Ina   Vassego! :rolleyes: Visst är det gott! ...   11-01-2004, 23:09
          Brandklipparen   Goddag. Åh vilket nyttigt bröd! Det ser jätteg...   28-01-2004, 09:30
          Brandklipparen   Jag igen, går det bra att frysa brödet i lagom bit...   28-01-2004, 17:40
          pimpim   Jag brukar dela dom i fyrkantiga bitar ca 20 st oc...   29-01-2004, 09:48
          lolo   Tack så mycket Ina för receptet! Ska prova til...   29-01-2004, 10:15
          Ina   Dela i bitar har jag aldrig tänkt på, Pia!...   29-01-2004, 11:19
          Ann-Christin Lindberg zon II   Tack, Ina, för det GOODA   08-02-2004, 22:51
          Brandklipparen   Goddag. Jag bakade brödet och det blev gott, jätte...   10-02-2004, 21:08
          Hannele   http://www.alltomtradgard.se/forum/albums/full/179...   11-02-2004, 10:31
          pimpim   Jag vet inte hur du har arbetat degen, men jag kö...   11-02-2004, 11:13
          zissi   Plockar upp den här gamla tråden från jan. -04. ...   11-04-2008, 15:56


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 10:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon