Igår bökade vi runt i frysen för att få plats med julmaten, och då hittade jag en påse med ramslök från i våras,

hur kunde vi glömt den?

så då blev det ramslökssoppa och vörtbröd med sill och ägg.

Lite blandning av vinter och kommande vår.
Forshems gästgiveris ramslöksoppa
rotselleri
palsternacka
Fräs i gryta, tills det knappt får färgslå på grönsaksbuljong, mjölk och grädde (jag använder matlagningsgrädde)
Koka upp och red av med maizenamjöl, smaka av med salt och peppar.
Låt koka i 10 min.
Finhacka ramslöken, dra kastrullen från värmen och lägg i den hacket.
Kan verkligen rekomendera kokboken från Gästgiverit, väldigt vackra bilder från Kinnekulle, tagna av Stefan Jarl
http://www.forshem.se/video.htm filmen gick på Svt för något år sedan
Idag fuskar vi nog med julköttbullarna som lagades i går kväll.