Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Knäck som blivit för lös
          Magdis
          Inlägg 22-12-2007, 12:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Jag har aldrig kokat knäck förrän i år och nu blev den naturligtvis inte bra. Alldeles för lös. En dum fråga, men kan man skrapa ner dem i kastrullen igen och koka dem en stund till? För att koka en helt ny omgång är ju fusk, eller hur! rolleyes.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          olgak
          Inlägg 22-12-2007, 15:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 725
          Medlem sedan:
          06-05-2005
          Medlem nr: 5 697



          Magdis, jag tror absolut att man kan koka om den. Det handlar väl om att den inte fått upp rätt temperatur. Vi köpte en köttermometer (är det väl? sa vegetarianen oskyldigt) på Åhléns och då kan man mäta temperaturen i knäcken och då blir den perfekt. (Kan inte på rak arm säga vilket gradtal den ska uppnå, men det kan du säkert hitta någonstans.) Det är roligt när det blir bra, inte så roligt när det blir löst eller stenhårt smile.gif. Lycka till och God Jul!


          --------------------
          OlgaK zon II

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Magdis   Knäck som blivit för lös   22-12-2007, 12:33
          Tezzla   Jag skulle koka en ny sats. Den misslyckade knäck...   22-12-2007, 13:00
          Magdis   Jag skulle koka en ny sats. Den misslyckade knäck...   22-12-2007, 15:07
          aq42   Finns ett bra recept, där man gör knäcken i mikron...   22-12-2007, 13:28
          Magdis   Gradtalet stod i receptet men ingen av mina termom...   22-12-2007, 15:09
          Markus_H   Gradtalet stod i receptet men ingen av mina termom...   22-12-2007, 17:42
          Åsa, mälardalen zon 2   Man brukar kunna ställa något för lös knäck i kyls...   22-12-2007, 15:15
          netaave   Ställ ut den då blir den hård, ta sen in några åt ...   22-12-2007, 16:33
          Pirum   Vilken knäck som helst blir hård i frysen :) Men, ...   22-12-2007, 17:05
          Magdis   I kylen blev den inte ett dugg hårdare...frysen, j...   22-12-2007, 17:18
          aq42   Blir det köpeknäck eller mikroknäck nästa år? :whi...   22-12-2007, 17:33
          myskmadra   Koka lite längre nästa gång-gör kulprovet igen...   22-12-2007, 17:39
          netaave   Bäst är att koka med termometer, en digital sådan ...   22-12-2007, 18:18
          Magdis   120° ska det vara stod det i receptet. Blir det k...   22-12-2007, 20:37
          Netha   Här kokas ingen knäck, görs inget eget godis... vi...   22-12-2007, 20:40
          Alba   Här kokas ingen knäck, görs inget eget godis... vi...   23-12-2007, 11:24
          Gillan   Ett tips till nästa år för er som fick för mjuk kn...   23-12-2007, 07:33
          Magdis   Ett tips till nästa år för er som fick för mjuk kn...   23-12-2007, 12:07
          aq42   Är det färdigknäckt nu? :blink:   23-12-2007, 12:22
          Magdis   Är det färdigknäckt nu? :blink: Extraknäckt och fä...   23-12-2007, 15:05
          aq42   Extraknäckt och färdigknäckt. Så nu är jag knäckt....   23-12-2007, 15:57


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 17:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon