Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > bara här vi har saftsoppa ?, i gröten
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 20-12-2007, 17:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          hej hej

          är det bara vi i skåne som har kanel och saftsoppa till julgröten ??

          eller är det fler i sverige som äter det? ,, annars är det väl apelsin man har i . vilket jag aldrig har ätit julgröten med apelsin .
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Siv i Bollnäs
          Inlägg 23-12-2007, 21:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 365
          Medlem sedan:
          02-07-2003
          Medlem nr: 1 821



          Krolliljans recept på saftsås till Ris ā la Malta är helt OK och tilläggas kan att det vanligen är röd saft - helst rödvinbärssaft som ger den karaktäristiska smaken, även om någon ätit svartvinbärssaftsås till den också! Det kanske borde prövas! g.gif
          Dock är Apelsinris en helt annan efterrätt som med fördel görs på överbliven risgrynsgröt även den, men där man blandar i vispgrädde + bitar av apelsin eller mandarin. Jag har gjort Apelsinris och även Ris ā la Malta på vattenkokt ris (enligt kokbok) men det blev, ja just vattnigt och inte alls gott! Godast blir det av överbliven gröt under förutsättning att man inte haft på mer än ett uns salt i gröten kanske inte ens det.)
          Det verkar som om det finns vissa geografiska skillnader (och inte så små heller) när det gäller mat - från norr till söder och även från väster till öster!
          Kan någon upplysa mig om vad som menas med "kalvkorv" till exempel??? Ett slags bleksiktigt pålägg som tycks förekomma i Göteborg med omnejd men som jag aldrig hört talas om från Mälardalen och norrut...
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 23-12-2007, 23:31
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Siv i Bollnäs @ 23-12-2007, 21:44) *
          Krolliljans recept på saftsås till Ris ā la Malta är helt OK och tilläggas kan att det vanligen är röd saft - helst rödvinbärssaft som ger den karaktäristiska smaken, även om någon ätit svartvinbärssaftsås till den också! Det kanske borde prövas! g.gif
          Dock är Apelsinris en helt annan efterrätt som med fördel görs på överbliven risgrynsgröt även den, men där man blandar i vispgrädde + bitar av apelsin eller mandarin. Jag har gjort Apelsinris och även Ris ā la Malta på vattenkokt ris (enligt kokbok) men det blev, ja just vattnigt och inte alls gott! Godast blir det av överbliven gröt under förutsättning att man inte haft på mer än ett uns salt i gröten kanske inte ens det.)
          Det verkar som om det finns vissa geografiska skillnader (och inte så små heller) när det gäller mat - från norr till söder och även från väster till öster!
          Kan någon upplysa mig om vad som menas med "kalvkorv" till exempel??? Ett slags bleksiktigt pålägg som tycks förekomma i Göteborg med omnejd men som jag aldrig hört talas om från Mälardalen och norrut...

          Finns inte kalvkorv i hela landet? dunno.gif Håller med om att det är blekt o ganska smaklöst, ska väl enligt namnet vara gjort på kalvkött? Men visste inte att det var någon lokalt pålägg.

          För att återgå till ursprungsfrågan så tycker jag att saftsås är gott. Sen var det en nyhet för mig att man skiljer på ris a la malta och apelsinris, tycker det är ungefär samma klet ändå. Har persoligen väldigt svårt för mat till utseende och smak påminner om tapetklister,men brukar av artighet tvinga i mig någon tesked när jag är bortbjuden sick.gif Den enda gröt jag äter är havregrynsgröt.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          flaxss   bara här vi har saftsoppa ?   20-12-2007, 17:27
          Markus_H   På gröten äter man inte apelsin men på ris a´la Ma...   20-12-2007, 17:59
          flaxss   På gröten äter man inte apelsin men på ris a´la Ma...   20-12-2007, 18:05
          Markus_H   det stavas faktiskt så här Ris ā la Malta :flirtin...   20-12-2007, 18:07
          flaxss   Noga då..... risallamalta säger man ju ändå.mmm el...   20-12-2007, 18:11
          Krolliljan   mmm eller hur :rolleyes: mamma köper det på konsum...   21-12-2007, 15:34
          Netha   Risgrynsgröt med kanel och mjölk äter vi till julf...   20-12-2007, 18:05
          ingrid fuxwall   När jag växte upp fick vi saftsås till risgrynsgrö...   20-12-2007, 22:12
          myskmadra   Saftsås har jag inte smakat. Men lingonsylt till g...   20-12-2007, 22:26
          ingrid fuxwall   Saftsås har jag inte smakat. Men lingonsylt till g...   20-12-2007, 22:51
          Anma   Jag har allti ätit saftsoppa till risgrynsgröt, me...   21-12-2007, 09:57
          Åsa, mälardalen zon 2   Saftsås har jag inte ens ätit sedan grundskolan då...   21-12-2007, 10:40
          myskmadra   I Göteborg fick vi saftsås till risgrynsgröten i B...   21-12-2007, 13:34
          Markus_H   I Göteborg fick vi saftsås till risgrynsgröten i B...   21-12-2007, 14:45
          Mollis   Wikipedia: Bamba är ett kortare namn för "ba...   21-12-2007, 15:13
          anna_rispan   Mamma gjorde alltid saftsås till julgröten. Det vi...   21-12-2007, 15:42
          storm   Jag gör en soppa på katrinplommon ,russin och kane...   21-12-2007, 15:48
          netaave   Ris á la Malta görs med saftsås enligt grundrecept...   21-12-2007, 18:34
          Netha   Ris á la Malta görs med saftsås enligt grundrecept...   21-12-2007, 18:49
          Bettis   Vi hade alltid saftsås till Ris á la Maltan men s...   21-12-2007, 18:42
          Åsa, mälardalen zon 2   Japp de kokböcker jag har så ska det vara apelsin ...   21-12-2007, 20:24
          Siv i Bollnäs   Jag glömde ju kommentera den ursprungliga frågan -...   23-12-2007, 21:49
          Lilla Birka   Jag glömde ju kommentera den ursprungliga frågan -...   31-12-2007, 00:38
          Hired-Gun   Vi kör med sirap...   23-12-2007, 23:53
          emas   På julafton varm risgrynsgröt med kanel och mjölk....   31-12-2007, 00:23
          emas   Hälsinge ostkaka? Till farmors hemmagjorda ostkak...   02-01-2008, 01:11
          Lilla Birka   Hälsinge ostkaka? Till farmors hemmagjorda ostkak...   02-01-2008, 13:12
          emas   Hälsinge ostkaka är inte på något sätt lik den små...   02-01-2008, 13:30
          Hans i Värmland   Hur kan någon slå ner på ris a la Malta och föredr...   02-01-2008, 10:42
          Markus_H   Hur kan någon slå ner på ris a la Malta och föredr...   10-01-2008, 17:16
          österlen   Hu! Har aldrig blivit bjuden på ris a la malt...   02-01-2008, 18:57
          anna_rispan   Det lät gott med körsbärssås till riset! Mums....   03-01-2008, 20:37
          Siv i Bollnäs   Har inte tittat i tråden på ett tag, men såg nu An...   10-01-2008, 16:40
          Greta i Österbotten   I Österbotten äts julgröten antingen med socker oc...   10-01-2008, 17:52
          Sofiia   vi äter saftsoppa, men inte på jul. Ja förutom den...   11-01-2008, 13:16
          zaaritha   Risgrynsgröt, kanel, socker o mjölk--var det på 50...   12-01-2008, 23:55


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 22:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon