Det lät gott med körsbärssås till riset! Mums.
O till dig som tvivlar på att apelsin o gröt skulle uppskattas som efterrätt. Har du provat? Det är gott. Det blir friskt.
Risgrynsgröt är gott så jag tror att alla olika recept skulle funka för mig. Men först måste jag nog lära mig att göra risgröten. Köpt är inte lika god som den mamma kokade.
CITAT (Siv i Bollnäs @ 23-12-2007, 21:44)

Krolliljans recept på saftsås till Ris ā la Malta är helt OK och tilläggas kan att det vanligen är röd saft - helst rödvinbärssaft som ger den karaktäristiska smaken, även om någon ätit svartvinbärssaftsås till den också! Det kanske borde prövas!
Dock är Apelsinris en helt annan efterrätt som med fördel görs på överbliven risgrynsgröt även den, men där man blandar i vispgrädde + bitar av apelsin eller mandarin. Jag har gjort Apelsinris och även Ris ā la Malta på vattenkokt ris (enligt kokbok) men det blev, ja just vattnigt och inte alls gott! Godast blir det av överbliven gröt under förutsättning att man inte haft på mer än ett uns salt i gröten kanske inte ens det.)
Det verkar som om det finns vissa geografiska skillnader (och inte så små heller) när det gäller mat - från norr till söder och även från väster till öster!
Kan någon upplysa mig om vad som menas med "kalvkorv" till exempel??? Ett slags bleksiktigt pålägg som tycks förekomma i Göteborg med omnejd men som jag aldrig hört talas om från Mälardalen och norrut...
Jag bor i sörmland och det finns ett bleksiktigt pålägg som egentligen inte smakar så mycket. men jag minns inte vad den kallas. inte kalvkorv i allafall.