En sak att tänka på (förutom sjukdomar) är att man inte alltid kan lita på att potatisen är av den sort som påstås i mataffären. King Edward kan exempelvis vara Cultra eller liknande. Och i lösviktsbingen kan det ligga lite vad som helst.
Köper man certifierad potatis vet man att man får den potatissort man betalar för. Däremot vet man ju inte om den helt säkert är frisk, för ärven certifierade potatisar kan ha sjukdomar.
Vill tillägga att de sättpotatisar som jag sett i butiker typ Coop etc misskötts lika grovt som ätpotatisen på samma ställe. Dvs, förvaras varmt, halvljust, etc, och får därmed långa och gängliga groddar som bryts.
(Jag blir så jävla arg på att det är snart sagt omöjligt att köpa icke-gröna matpotatisar i affärerna förresten - och ju 'roligare' sort desto mer genomskinlig plast använder de...potatisar ska ligga i mörka säckar!

)
Redigerat av Pirum: 10-01-2008, 20:57