Jag blev så nyfiken att jag letade på Google
Klådda, ca 14 st
Gräddas i stekpanna eller på häll ½ l mjölk 1 pkt jäst 50 – 75 g margarin 1 tsk salt (krossad anis och fänkål) 2,5 dl kornmjöl eller rågsikt ca 1 l vetemjöl Smält margarin och rör i jästen. Tillsätt salt och kryddor. Värm mjölken (fingerljum) och blanda i. Tillsätt korn- och vetemjöl tills du får en jämn fast deg som går att arbeta med på bordet. Låt jäsa övertäckt på varm, dragfri plats i ca 15 minuter. Knåda degen smidig på bakbordet och dela degen i små bitar som du trycker ut med handflatan och kavlar till en rund tunn platta. Låt jäsa i ca 5 minuter. Om du inte använt kruskavel, naggar du kakan före gräddning. Gräddas på bägge sidor i het panna tills de fått fin färg.
Lycka till!
--------------------
Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
|