Efter att ha sökt igenom min receptsamling bestående av gamla handskrivna och nyare urklipp i en full skokartong utan någon som helst ordning...) så gav jag till slut upp och satte mig ner och googlade

Det här receptet liknar mitt eget förutom att jag inte provat att göra klådda i vanlig ugn, bara i bagarstuga i riktig bakugn, har inte heller provat att baka på paltspad men har hört från flera att det blir jättegott.
Här kommer klippet från www.alternativ.nu:
CITAT
Denna mjukkaka är ett släktrecept som bakades redan av min mormors mor och kanske ännu längre bakåt i tiden. Godast blir den om man använder sig av paltspad men den går också att baka av vanligt vatten. Lite känslig under jäsningsprocessen och därför behövs en jämn rumtemperatur samt ett mjukt underlag. Eftersom jag bakar mjukkakan i ugnen så har jag utgått från detta men från början bakades denna mjukkaka i bagarstuga. Med skogshuggaren följde ofta denna mjukkaka med som matsäck tillsammans med stekpanna och fett fläsk. Mjukkakan användes som slev när man plockade upp fläskbitar och flott.
Mjukkaka - släktrecept
ca 28 st, 23 cm diameter
2 dl matolja 37 grader
1 1/2 l paltspad 37 grader (eller vatten)
3 1/2 dl ljus sirap
80-90 g jäst för söt deg
2 kg rågsikt
1 dl vetemjöl
Blanda allt till en smidig deg. Degen skall vara ganska lös. Får jäsa ca 40 minuter under bakduk för att sedan bakas ut med vetemjöl. Kavlas till runda kakor, ca 1 cm tjock. Kavla sedan med kruskavel. Kakorna läggs på köks-/bakbord (en mjuk filt på bordet med ett baklakan på). Låt mjukkakan jäsa i god rumsvärme under bakduk i 1-1 1/2 timmar. Borsta bort överflödigt mjöl med en torr brödpensel innan gräddning. Gräddas i 275 grader på plåt så långt ner som möjligt i någon minut. Sedan någon minut på plåt så långt upp som möjligt. När man bakar denna mjukkaka har man därför alltid två kakor i ugnen. Låt svalna under bakdukar.
Hoppas alla alternativare får god nytta av detta recept.

MVH/Ann