Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > apelsinmarmelad, - gott o trevligt
          gunvor
          Inlägg 12-01-2008, 06:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 758
          Medlem sedan:
          09-09-2004
          Medlem nr: 4 450



          två burkar alldeles utmärkt marmelad gjorde jag i går på apelsiner o råsocker - inget mer. Medan jag pysslade med apelsinerna kom frågan - hur förökar sig dessa kärnfria apelsiner??
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Bettis
          Inlägg 13-01-2008, 19:40
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          CITAT (gunvor @ 12-01-2008, 06:16) *
          två burkar alldeles utmärkt marmelad gjorde jag i går på apelsiner o råsocker - inget mer. Medan jag pysslade med apelsinerna kom frågan - hur förökar sig dessa kärnfria apelsiner??

          Kan du inte lägga ut ditt recept??


          --------------------
           
          Citera
          gunvor
          Inlägg 14-01-2008, 08:12
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 758
          Medlem sedan:
          09-09-2004
          Medlem nr: 4 450



          CITAT (Bettis @ 13-01-2008, 19:40) *
          Kan du inte lägga ut ditt recept??


          en gryta
          en potatisskalare - skala av lite av det yttre skalet på en tvättad apelsin och klipp det i tunna strimlor i grytan.
          skala apelsinerna - jag tror jag tog 5 eller 6.
          pilla bort så mycket som möjligt av det vita.
          klyfta dom och klipp dom i små bitar direkt i grytan ( detta för att inte spilla en massa sft på en skärbräda)
          om det finns kärnor så låt dom koka med och ta bort dom när det är färdigkokt.
          Lägg på råsocker o låt det stå o safta sig några timmar - koka på svag värme tills man ser att marmeladen är klar.
          Tror jag använde ungefär ett halvt paket råsocker.

          Givetvis kan man använda vanligt socker eller syltsocker men det var ngt med råsockret som kändes nyttigare!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 11:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon