Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Klådda, hur gör man det?
          Eva-Helene
          Inlägg 11-01-2008, 14:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          Som sagt var....Har någon ett recept på Klådda?


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Bee
          Inlägg 18-01-2008, 11:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 496
          Medlem sedan:
          27-01-2006
          Medlem nr: 7 002



          Det låter väldigt likt hönökakor så som mina släktingar bakade dom förr. Dom hade en särskild vedeldad bakugn i källaren i dom flesta husen. Farmors kakor vad godast men mosters gick inte heller av för hackor.


          --------------------
          Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 18-01-2008, 11:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          CITAT (Bee @ 18-01-2008, 11:25) *
          Det låter väldigt likt hönökakor så som mina släktingar bakade dom förr. Dom hade en särskild vedeldad bakugn i källaren i dom flesta husen. Farmors kakor vad godast men mosters gick inte heller av för hackor.

          Jag har aldrig ätit hembakad hönökaka, den som finns i affären är tätare/mer kompakt än klådda/mjukkaka.
          Klådda/mjukkaka är segare/mer elastisk.


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          Bee
          Inlägg 18-01-2008, 13:38
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 496
          Medlem sedan:
          27-01-2006
          Medlem nr: 7 002



          CITAT (Betty @ 18-01-2008, 11:30) *
          Jag har aldrig ätit hembakad hönökaka, den som finns i affären är tätare/mer kompakt än klådda/mjukkaka.
          Klådda/mjukkaka är segare/mer elastisk.


          Nej, köpekakorna kan inte mäta sig med dom man bakar i egen vedeldad bakugn. Så som jag minns dom var dom segare precis som du säger om klådda. Man kallade dom inte heller för hönökakor, man sa bara bröd eller brödkakor. Den första hönökakan man kunde köpa kom från ett bageri på Hönö i Öckerö kommun utanför Göteborg nån gång på 1930-talet. Bageriet finns numera i Torslanda.


          --------------------
          Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 00:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon