CITAT (Anma @ 19-01-2008, 08:55)

Nej, det är inte exakt samma sak, men har vissa större likheter.
Eller hur?
Tillägg:
Citat från Dahlqvist sida : "I flera artiklar och intervjuer använder journalisterna beteckningen GI. Det är inte rätt. GI kan innebära hur stor kolhydratandel som helst, bara med lågt GI. Mina kostråd innebär lågt kolhydratintag, och i stället högre intag av naturligt fett, LCHF (LowCarb-High-Fat)"
Jag har kursiverat i citatet. Det är inte så jag tolkat GI, måhända är det fel på min tolkning? Jag har gått på kolhydratinnehållet och inte på GI-talet, utom på livsmedel utan innehållsförteckning, som grönsaker. Använt bara rena produkter och bannlyst lightvarianter.
Då låter det du äter mera som LCHF än GI, förutsatt att du ligger hyfsat lågt totalt sett vad gäller kolhydrater.
På mitt jobb finns flera GI-bantare. Deras tallrikar är fulla av kolhydrater av "rätt" sort.
Själv är jag så glad över att ha hittat LCHF. Såhär kan jag fortsätta att äta hela livet och behöver därför inte gå upp igen när "bantningen" är över.