Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Oxfilé i ugn, några tips?
          skogstroll
          Inlägg 19-01-2008, 17:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          jag har en bit oxfilé som jag tänkte tillaga i ugnen... några tips på hur man får det saftig och god? smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Lilla Birka
          Inlägg 20-01-2008, 13:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 878
          Medlem sedan:
          06-02-2007
          Medlem nr: 9 054



          CITAT (skogstroll @ 19-01-2008, 17:10) *
          jag har en bit oxfilé som jag tänkte tillaga i ugnen... några tips på hur man får det saftig och god? smile.gif

          Om du inte redan har gjort den som kommer här ett bra tips på god oxfilé. Den bör vara fryst från början.

          MARINERAD OXFILÉ

          C:a 1½ kg fryst oxfilé.

          KRYDDAD SALTLAG:
          1 l vatten
          1 dl salt
          1 msk timjan
          1 tsk socker
          1 tsk krossad svartpeppar (eller mer om man gillar kryddor)

          1.)Sätt ugnen på 100 ° . Lägg den frysta filén i en ugnssäker form och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer när köttet tinat tillräckligt, efter c:a 1 timme.
          2.) Stek köttet tills termometern visar 60 ° . Det tar ytterligare c:a 1-1½ timme beroende på köttets tjocklek.
          3.)Koka upp ingredienserna till lagen och låt den svalna lite. Lägg det varma köttet i en bunke och häll lagen över. Täck över och låt stå kallt c.a 1 timme. (Med mindre eller tunnare bitar räcker ½ timme)
          4.) Ta upp köttet och förvara det utan lag, annars blir det för salt.
          5.) Skär köttet i tunna skivor (en smaksak) vid serveringen.

          Jag lovar, detta är kalasmat! Jag brukar köpa en stor bit fryst filé och göra enligt receptet, sedan delar jag på filén och fryser in i lagom bitar till flera festmiddagar. ( för två)


          --------------------
          Den som väntar på att ta nästa steg, kan bli stående på ett ben resten av livet.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 01:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon