CITAT (Eleena @ 21-01-2008, 14:26)

Nu kanske du har käkat upp den men annars kan du göra såhär:
Putsa filén. Snitta (en skåra) sedan ca 3/4 igenom längs med hela filén. Lägg i skalade kräftstjärtar hela vägen, tätt. Vik ihop filén och bind runt den med steksnöre. Bryn på ganska hög värme runt om, stek klart i ugnen, ca 175 grader i sisådär tjugo minuter för blodig till medel, halvtimme för medel.
Riktig kalasmat! Jag serverade detta på nyårsafton med potatisgratäng (fast potatis, lök, vitlök, ost, salt och vitpeppar varvat, grädde över samt ett par klickar smör, ugn 175 i ca 1 och en halv timme samt ost ovanpå sedan tio min under grillen) och rödvinssås.
Jösses vad gott det låter!
Annars har jag märkt att det är lite retro-recept på många sajter och i tidningar nu. Inbakad oxfilé tex var populärt på 70-talet och har har fått en viss renässans. Också gott och inte alltför trixigt eftersom man använder fryst smördeg numera.