Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Oxfilé i ugn, några tips?
          skogstroll
          Inlägg 19-01-2008, 17:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          jag har en bit oxfilé som jag tänkte tillaga i ugnen... några tips på hur man får det saftig och god? smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Eleena
          Inlägg 21-01-2008, 14:26
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 90
          Medlem sedan:
          08-04-2007
          Medlem nr: 9 680



          Nu kanske du har käkat upp den men annars kan du göra såhär:

          Putsa filén. Snitta (en skåra) sedan ca 3/4 igenom längs med hela filén. Lägg i skalade kräftstjärtar hela vägen, tätt. Vik ihop filén och bind runt den med steksnöre. Bryn på ganska hög värme runt om, stek klart i ugnen, ca 175 grader i sisådär tjugo minuter för blodig till medel, halvtimme för medel.

          Riktig kalasmat! Jag serverade detta på nyårsafton med potatisgratäng (fast potatis, lök, vitlök, ost, salt och vitpeppar varvat, grädde över samt ett par klickar smör, ugn 175 i ca 1 och en halv timme samt ost ovanpå sedan tio min under grillen) och rödvinssås.
           
          Citera
          Bee
          Inlägg 22-01-2008, 11:05
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 496
          Medlem sedan:
          27-01-2006
          Medlem nr: 7 002



          CITAT (Eleena @ 21-01-2008, 14:26) *
          Nu kanske du har käkat upp den men annars kan du göra såhär:

          Putsa filén. Snitta (en skåra) sedan ca 3/4 igenom längs med hela filén. Lägg i skalade kräftstjärtar hela vägen, tätt. Vik ihop filén och bind runt den med steksnöre. Bryn på ganska hög värme runt om, stek klart i ugnen, ca 175 grader i sisådär tjugo minuter för blodig till medel, halvtimme för medel.

          Riktig kalasmat! Jag serverade detta på nyårsafton med potatisgratäng (fast potatis, lök, vitlök, ost, salt och vitpeppar varvat, grädde över samt ett par klickar smör, ugn 175 i ca 1 och en halv timme samt ost ovanpå sedan tio min under grillen) och rödvinssås.


          Jösses vad gott det låter!

          Annars har jag märkt att det är lite retro-recept på många sajter och i tidningar nu. Inbakad oxfilé tex var populärt på 70-talet och har har fått en viss renässans. Också gott och inte alltför trixigt eftersom man använder fryst smördeg numera.


          --------------------
          Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 08:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon