Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296
Fick en fundering när jag åt en semla igår. För mig finns det bara ett sätt: Först värma lite mjölk samt i densamma lösa upp Vanillinsocker. Sen ner med semlan i en djup skål och mjölk runtomkring. Därefter ätes semlan med sked, möjligen kan locket förtäras först. Den söta vaniljsmakande mjölken tillsammans med grädden är en smakupplevelse. Detta ätsätt har min mamma lärt mig.
Sedan har jag upptäckt att dom flesta andra inte delar mitt sätt att äta en semla. När vi hade semleätning på jobbet för några år sen var en del närmast förfärade, så kan man väl inte göra! Därför denna lilla undersökning i väntan på att trädgårdarna skall tina. I Ture Sventons anda.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Medlem
Antal inlägg: 1 429
Medlem sedan: 14-10-2003
Medlem nr: 2 441
CITAT (Eva Swahn @ 22-02-2004, 02:18)
Jag äter inte semla, jag äter FASTLAGSBULLE!
Två åt gången. En under tiden man gör i ordning kaffet och som man bulemiskt trycker i sig. Sen den andra som man högtidligt och ceremoniellt njuter av tillsammans med kaffet.
Fastlagsbulle med varm mjölk förstörde glädjen som barn. Och inte förrän jag sitter på hemmet och har tappat alla mina tänder kommer jag att slafsa i mig fastlagsbullar på det sättet igen.
Enda gången jag kan bli språkpolis är när skånska bagerier inte kan texta sina egna skyltar utan tar något centralt utskick som de sätter upp. Det heter inte semla i Skåne, det heter fastlagsbulle!
Semla låter som en hudsjukdom: "Nej nu kan jag inte visa mig ute, jag har fått både semla och ackne."
Detta inlägg är nästan exakt det jag tänkte skriva!! Jag är t.o.m. så rabiat att jag inte handlar fastlagsbulle på ställen där de kallar det för semla... ... men i år blir det inga alls... bmi ni vet